Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Яку воду краще пити: кип'ячену або сиру

Сумнівів у тому, що вода життєво необхідна кожній людині, не виникає ні у кого. Але питання про те, яку ж воду пити - кип'ячену, сиру, а може, мінеральну - стає предметом численних суперечок. Давайте розберемося, яка H2O підходить для щоденного вживання, а яку краще залишити для надзвичайних ситуацій.

Чи є різниця, якою водою тамувати спрагу?

Якщо у людини сильна спрага, то для неї буде щастям будь-яка вода, яка опиниться під рукою. Разове пиття з-під крана або з чайника навряд чи зашкодить здоров'ю, але для щоденного застосування все-таки слід вибирати більш корисну воду. Наприклад, очищену столову, яка відповідає біологічним потребам людини найкраще завдяки нейтральному хімічному складу.

Чому кип'ячена вода - не найкращий варіант? Довгий час вважалося, що кип'ятіння - відмінний спосіб убити всі мікроби і тим самим очистити воду. Дійсно, під час нагрівання до максимальних температур патогенні організми не виживають, але солі важких металів нікуди не діваються.

Крім того, при кип'ятінні хлорованої води в ній утворюються токсичні сполуки хлору, які шкодять здоров'ю не менше мікробів. А після охолодження кип'ячена вода є сприятливим середовищем для розмноження бактерій.

Також не слід забувати, що кип'ятіння вбиває корисні речовини - вітаміни, мінерали та кисень. Не випадково навіть чай варто заварювати водою не більше 90 градусів, щоб зберегти її насиченість киснем.

Яка буває вода відповідно до хімічного складу

Розібравшись, чому кип'ячена вода не є оптимальним варіантом для втамування спраги, давайте дізнаємося, що ще не рекомендується пити щодня.

На сьогодні відомі такі різновиди води:

  • • Кип'ячена - може містити осад у вигляді накипу, а також токсичні сполуки хлору, не містить корисних речовин, а тому не рекомендується до вживання на регулярній основі.
  • • Мінеральна - має насичений вітамінно-мінеральний склад завдяки чому корисна в лікувальних цілях, але може принести шкоду при щоденному вживанні.
  • • Дистильована - повністю очищена від домішок вода, яка може бути небезпечна для організму людини.
  • • Столова - має нейтральний хімічний склад, наближений до чистої природної воді, завдяки чому найкраще підходить людині.

Оптимальним варіантом на кожен день вважається очищена столова вода, яка підходить для вживання в сирому вигляді, а також для готування і приготування гарячих напоїв.

Чому сира вода краще кип'яченої?

Слід зазначити, що не вся сира вода краще кип'яченої. Наприклад, в літній час слід кип'ятити або відстоювати навіть воду зі свердловин і колодязів, щоб запобігти зараженню шкідливими мікроорганізмами. А сиру, і навіть кип'ячену, воду з-під крана не слід пити зовсім, особливо, якщо немає точних даних про її хімічний склад.

При цьому якісна столова вода для щоденного пиття підходить набагато краще, ніж кип'ячена. Для цього є кілька причин:

  • • Нейтральний склад, який дозволяє пити воду без обмежень, на відміну від мінеральної;
  • • Відсутність шкідливих речовин, що робить воду безпечною для здоров'я;
  • • Нейтральний смак, найбільш підходящий для втамування спраги.

Крім того, столова фільтрована вода володіє м'якістю, через яку напої та страви на її основі здаються смачнішими.

Компанія «Скандинавія» пропонує столову воду для щоденного вживання, склад який ідентичний гірським північним джерелам. Вода «Скандинавія» - кращий вибір для вашого здоров'я!

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською