Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Які солі і мінерали містяться в питній воді

Щоб добре себе почувати, потрібно контролювати не тільки раціон харчування, а й питний режим. Кожній людині, яка прагне максимально довго зберегти здоров'я і високу якість життя, необхідно отримувати достовірну інформацію про склад вживаної води.

Якісна вода: ключ до відсутності хвороб

Збагачена і очищена вода з кулера - не просто основа для коктейлів, гарячих напоїв, кулінарних страв. Це джерело мікроелементів і мінералів для організму. Компоненти, що містяться в рідині допомагають підтримувати водно-кислотний баланс в тілі, порушення якого призводить до цілого спектру захворювань. Наявність солей і мінералів у складі обов'язково, адже вони приносять безперечну користь.

Мінерали і солі у воді

Серед речовин, необхідних для нормального функціонування організму, варто виділити наступні елементи:

  1. Магній
    При дефіциті магнію відзначаються проблеми з серцевою діяльністю, збільшується ризик утворення каменів у нирках.
  2. Натрій
    За стан хрящів, кісткових тканин відповідає натрій. Він також допомагає уникнути мігрені, слабкості і апатії.
  3. Кальцій
    Міцні зуби, здорові кістки - це «заслуга» кальцію. Він знижує ризик остеопорозу.
  4. Залізо
    При нестачі заліза з'являються ознаки анемії, патологій функціонування щитовидної залози.
  5. Калій
    Прийом рекомендованої дози калію - відмінна міра профілактики м'язових спазмів, болів. Мікроелемент потрібний для боротьби з гіпотонією, дратівливістю, висипаннями на шкірі.

Всі перераховані компоненти присутні в складі питної води. Її необхідно зробити частиною щоденного раціону, щоб забути про лікарів, нудьгу і нездужання.

Класифікація за хімічним складом

За якісним і кількісним вмістом солей і мінералів призначену для пиття воду класифікують на наступні категорії:

  1. Хлоридна
    У складі присутні не менше 200 мг хлоридів на один літр. Призначають хлоридну воду при захворюваннях кишечника, печінки, шлунка. Вона стабілізує обмінні процеси, допомагає відновити пошкоджений метаболізм.
  2. Сульфатна
    У літрі рідини при лабораторному дослідженні рідини вдасться виявити близько 200 мг сульфатів і невелику кількість вуглекислого газу. Речовини потрібні для відновлення моторики шлунково-кишкового тракту, профілактики ожиріння та цукрового діабету. Лікування актуально для дорослих людей, дітям рекомендуються відмовитися від нього до досягнення повноліття.
  3. Гідрокарбонатна
    У складі присутні гідрокарбонати в кількості 600 мг на один літр. Вони допомагають підтримувати енергійність і бадьорість людям, які активно займаються спортом, піддають важких фізичних навантажень на роботі. Пити воду можна в будь-якому віці. У традиційній медичній практиці її використовують в якості комплексної терапії при лікуванні запалень, усунення каменів в нирках.
  4. Змішана
    Вода даного типу характеризується неоднорідним складом. Біоактивні речовини представлені в рівному співвідношенні. Вони потрібні для відновлення балансу мінералів в тканинах і органах, зміцнення імунної системи.

Інформацію про хімічний склад води виробники обов'язково вказують в документації або на етикетці пляшки.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською