Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Як перевірити якість домашньої води?

5 способів перевірити якість домашньої води

Водопровідна вода найчастіше не є найкращим варіантом для пиття і приготування їжі. Справа не тільки в наявності солей важких металів, хлору та інших домішок, але також в присутності шкідливих речовин через несприятливу екологічну обстановку в країні і світі. Незважаючи на очевидну низьку якість води з-під крана, багато хто продовжує легковажно ставитися до її вживання. У той же час перевірити якість водопровідної води можна в домашніх умовах, і для цього не обов'язково купувати дороге обладнання.

Спосіб №1. Оцінка на смак і колір

Органи почуттів не обдуриш, а тому найпростіший спосіб перевірити воду - протестувати її самостійно, уважно оглянувши і спробувавши на смак. Для початку наберіть воду в прозорий стакан і огляньте її при яскравому денному світлі. Хороша вода повинна бути прозорою, безбарвною, без осаду і без запаху. Якщо усі характеристики дотримані, то спробуйте її на смак. Відсутність сторонніх присмаків говорить про хорошу якість. Але якщо ви живете поблизу великих промислових об'єктів, то не слід пити воду з-під крана, навіть якщо за смаком і зовнішнім виглядом вона вас повністю влаштовує.

Спосіб №2. Відстоювання

Для цього способу знадобиться не менше 2-3 днів, протягом яких має з'явитися осад, якщо вода непридатна для пиття. Налийте її в прозору банку ємністю не менше 3 л і залиште на кілька днів. Якщо на стінках банки з'явиться наліт, а на дні - осад, то таку воду не рекомендується пити, так як в ній містяться різні хімічні домішки. Найбільш небезпечною ознакою вважається поява на поверхні масляної плівки, в такому випадку відмовтеся від пиття і готування на такій воді.

Спосіб №3. За допомогою дзеркала

Візьміть невелике дзеркало і пролийте на нього кілька крапель води. Залиште до повного висихання. Після якісної води на дзеркальній поверхні не залишиться ні сліду. Якщо у воді присутні сторонні речовини, то на дзеркалі залишиться пляма мутного кольору.

Спосіб №4. Фільтри для води

За допомогою фільтра для води ви не тільки очистите її від домішок і шкідливих речовин, але і зумієте порівняти результат «до і після». А огляд картриджів фільтрів допоможе вам зрозуміти, наскільки вода в вашому регіоні придатна для регулярного вживання. Але правильний фільтр для води підбирається індивідуально, залежно від конкретних проблем. В іншому випадку фільтрація буде неефективна і принесе не тільки користь, але і шкоду. Справа в тому, що фільтри очищають воду не тільки від шкідливих речовин, але і від корисних, перетворюючи її в аналог кип'яченої води, яка не приносить організму користі, хоча і абсолютно безпечна для здоров'я.

Спосіб №5. Кип'ятіння

Досить кілька разів прокип'ятити воду в чайнику або каструлі, щоб побачити ступінь її чистоти і прозорості. Відфільтрована вода не залишає на чайнику накипу після багаторазового кип'ятіння, на відміну від водопровідної. Якщо на чайнику після 2-3 кип'ятіння з'явилася густа накип білого або рудого кольору, то пора купувати фільтри або переходити на бутильовану воду. Наприклад, на воду «Скандинавія», в якій збережені всі корисні вітаміни та мінерали, а за своїм складом вона в точності відповідає скандинавським гірським джерелам.

Наостанок наведемо ще один спосіб перевірити якість води - зробити експертизу в місцевій СЕС. Аналіз покаже точний хімічний склад, що дозволить визначити шкоду або користь водопровідної води. У будь-якому випадку, якісна бутильована вода позбавить вас від необхідності використовувати водопровідну. Купуйте продукцію «Скандинавія» і бережіть своє здоров'я!

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською