Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Вода з куркумою: навіщо її пити вранці?

Не обов'язково розпочинати свій день із чашки кави. У наш час кожен, хто дбає про своє здоров'я і прагне біохакінгу, починає ранок з прийому підігрітої води. Прийом такої води сприяє неспанню, стимулює активність шлунково-кишкового тракту та дозволяє видалити зайву рідину з області між клітинами. Очищена вода за своєю природою має величезну цінність для нашого тіла і, у разі введення інших компонентів, вона стає ще кориснішою. Один із подібних компонентів називається турмериком (куркуміном).

 

Які плюси приносить поєднання куркуміну та води?

 

Турмерик широко застосовується не лише в кулінарній області, а й у системі Аюрведа. Останнім часом його все частіше використовують як додатковий засіб у класичній медицині. Пояснюється це його великим нутрієнтним змістом. У ньому містяться:

- вітаміни групи В;

- аскоферичні кислоти;

- філохінон;

- ефірні масла;

- інші корисні елементи.

 

Які вигоди здатний надати ранковий напій із води з куркуміном?

 

Куркумін має сильні антиоксидантні та протизапальні якості. За рахунок цих показників він використовується в Аюрведі вже кілька століть. Також він сприяє зменшенню інтенсивності запальних реакцій, що можуть приховано протікати в тілі людини, а також під її впливом нормалізується імунна система.

Якщо запалення є природною реакцією імунітету на збудника, то хронічне запалення є дисфункцією, що викликає недоліки функціонування кожного органу і всієї системи. Відповідно до деяких наукових досліджень, хронічний запальний процес здатний спровокувати появу хвороб серцево-судинної системи, нейродегенеративного захворювання, порушень обміну речовин та появі ракових захворювань. Тому прийом лише 200 мл води з турмериком натщесерце з ранку зможе виявитися ефективним методом запобігання безлічі захворювань.

Регулярний прийом розведеного у воді куркуміну щодня протягом трьох тижнів може призвести до зниження маси тіла. При прийомі води на голодний шлунок прискорюється процес обміну речовин, а добавка куркуміну провокує динамічне виділення шлункового соку, що сприяє оптимізації процесів травної системи.

Існує думка, що систематичне вживання куркуми може бути попередженням нейродегенеративних розладів.

Додатковим плюсом вживання такого напою є його здатність надавати антидепресивну дію. Якщо Ви помітили симптоми психоемоційного виснаження та стресу, то слід почати вживання куркуми, розведеної у воді.

Внаслідок аналізу, який провів Д. Санмухані зі своїми колегами, куркумін може бути використаний як допоміжний засіб у боротьбі з депресією.

Біологічно активні компоненти, що містяться в куркумі, сприятливо впливають на ендотелій судин. Вони має здатність зменшувати рівень "шкідливого холестерину". Надлишковий вміст такого холестерину може спровокувати судинний атеросклероз.

  

Особливості вживання куркуми з водою вранці

 

Інгредієнти в цьому корисному напої прості: слід додати в ємність, наповнену водою (близько 200 мл), 2-3 г куркуми і добре перемішати, щоб уникнути утворення грудок. Крім того, можна збагатити напій, додавши інші спеції: чорний перець, корицю, імбир, аніс, мед або лимонний сік. Для максимальної користі бажано вживати напій одразу після сну. Рекомендується споживати рідину, яка або кімнатної температури, або трохи підігріта. Намагайтеся не приймати їжу в інтервалі від 30 до 60 хв. після вживання напою.

Рекомендовано вживати не більше 200-250 мл рідини з куркуміном за один прийом. Якщо Ви збираєтеся вживати воду з куркуміном кілька разів на добу, забезпечте мінімальний годинний інтервал між прийомами. Такий розпорядження пояснюється тим, що турмерик погано засвоюється в організмі. Чорний перець у невеликій кількості може збільшити рівень засвоюваності турмерики. Присутність у ньому пеперину покращує перетравлення турмерика у кілька десятків разів.

Для того, щоб вживання ранкового напою з куркумою приносило максимум користі, зверніть увагу на вибір компонентів. Використання газованої чи кип'яченої води із міського водопроводу неприпустимо. Рекомендується використовувати чисту воду. Щодо куркуми, то вона має бути високоякісною і без домішок.

 

 Кому протипоказано пити турмерик, розбавлений у воді, на голодний шлунок?

 

Слід уникати споживання куркуми у разі загострень у шлунково-кишковому тракті, оскільки це може посилити симптоми захворювань. Те саме справедливо і для хвороб жовчного міхура. Жовта куркума може негативно вплинути на людей із наявністю алергії та індивідуальної непереносимості. Рекомендується утримуватися від вживання куркуми людям, які мають низький артеріальний тиск, оскільки це здатне підвищити відчуття слабкості. Турмерик краще уникати при гепатиті та інших станах, пов'язаних із порушенням функціонування печінки.

 

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською