Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Вода та набряки: руйнуємо міфи

За відсутності медичної освіти люди роблять помилкові висновки та судження. Зокрема, якщо у знайомих та близьких з'являються набряки, перша порада, яка доноситься збоку – скоротити споживання води. Насправді ситуація інакша – саме дефіцит рідини в організмі провокує набряклість.

Механізм формування проблеми досить простий. Тіло отримує недостатню кількість води і робить запас у тканинах. Дегідратація небезпечна не лише цим. Вона провокує уповільнення обміну речовин, погіршує процеси транспортування кисню до мозку та органів.

Порушення механізму засвоєння рідини

Причини набряків на кінцівках та обличчі різноманітні:

  1. Відсутність налагодженого питного режиму
    Не рекомендується багато пити на ніч. Воду п'ють поступово протягом дня 5-6 разів. Оптимальний об'єм порції становить близько 200 мл (стандартна склянка). Організму потрібно в середньому від 1 до 2 літрів на день. Точну кількість розраховують індивідуально - залежить від віку, рівня фізичних навантажень, роду діяльності, кліматичних умов.
  2. Зловживання напоями
    Навіть найсмачніший чай, натуральна заварна кава не можуть бути повноцінною заміною чистої води. Соки, морси та солодкі газовані напої – також.
  3. Пристрасті до спецій
    Сіль спричиняє затримку рідини. Тому «винуватцями» набряків, що з'явилися на тілі, можуть бути чіпси, горішки та інші снеки, з'їдені напередодні замість натуральної та збалансованої за складом їжі.

Як позбутися проблеми?

Про гарне самопочуття, бадьорість та енергійність мріють усі. Стати на крок ближче до мети допоможе грамотно збудований питний режим. Найкраще пити за півгодини до їди, а за 2-3 години до відходу до сну відмовитися від води.

Найбільшу користь організму забезпечить очищена артезіанська вода, з якої у процесі фільтрації видалено небезпечні сполуки. Якщо вона подається з напольного кулера з підігрівом, то бажано середню температуру (близько 37 градусів). Така рідина сприятливо впливає на травлення. Вона швидко проникає у кров, запускає важливі хімічні реакції. Результат – пришвидшений метаболізм, міцне здоров'я.

За регулярну профілактику дегідратації тіло віддячить сповна. Після зниженням в'язкості крові поліпшиться тонус судин. Імовірність хвороб серця зведеться до мінімуму, до норми прийдуть показники артеріального тиску та інші маркери життєдіяльності.

Правила безпеки

Не можна за один раз випивати занадто багато рідини, а також перевищувати добове рекомендоване споживання. Для різноманітності можна готувати напої на основі чистої води, додаючи до них часточки свіжих лимонів, слайси імбиру, ложечку меду.

Поповнення втрат: найкращий превентивний захід

За день тіло втрачає близько 10 склянок води. Поповнити ці втрати "сурогатами" - солодкими лимонадами, алкоголем, латте, компотами - не вдасться. Безвідмовно «працює» лише вода, видобута в екологічно чистих зонах із артезіанських джерел. Від неї організм отримує 100% користь – набряки зникають і перестають з'являтися надалі.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською