Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Вода для кавомашини: критерії вибору

Багатьом відомо, що смак кави залежить від якості води. Наприклад, для турки підійде чиста охолоджена вода, а для кавомашини існують ще більш високі стандарти вибору. Справа в тому, що в цьому випадку якість води вплине не тільки на смак кави, але і на термін експлуатації обладнання. Давайте розберемося, яка вода підійде для приготування еспресо або капучіно в кавомашині.

Особливості води для кавомашини

Щоб отримати насичений смак кави без гіркоти і кислоти, вам знадобляться добірні зерна арабіки, хороша кавомолка і правильно обрана вода. Навіть найякісніші зерна зіпсує занадто жорстка або зі сторонніми присмаками вода. Перш ніж наливати воду в кавомашину, переконайтеся, що вона відповідає таким характеристикам:

  • • Відсутність сторонніх запахів - їх наявність говорить про істотні домішки металів або інших хімічних елементів, що позначиться на ароматі напою.
  • • Кришталева прозорість - жовтуватий або білястий колір вважається яскравою ознакою сторонніх домішок, які дадуть осад на стінках кавомашини, що негативно позначиться на продуктивності обладнання.
  • • Відсутність хлору - у водопровідній воді завжди присутній хлор, який надає неприємний присмак кави.
  • • Мінералізація до 150 мл/л - оптимальним вважається показник від 75 до 250 мг/л, чим він вищий - тим більше жорсткість, тому для приготування кави слід орієнтуватися на мінімальне входження мінералів.
  • • Лужність нижче 85 мг/л - чим вище концентрація лужних сполук, тим нижче кислотність. Занадто висока лужність позбавить каву насиченого смаку і аромату.
  • • Рівень pH 6,5-7,5 - якщо показник кислотності занадто високий, то кава втратить глибину смаку.
  • • Оптимальний вміст кальцію (85 мг/л) і натрію (30 мг/л) - високі показники зіпсують смак напою.

Перераховані вище стандарти визначені міжнародною асоціацією SCAA (Американською асоціацією цінителів кави), і сьогодні бариста орієнтуються на них при виборі води для кавомашини.

Яку воду вибрати для кавомашини

Сьогодні не проблема купити бутильовану воду будь-якого складу в найближчому супермаркеті. Але не кожна марка підійде для приготування кави. Якісна вода "Скандинавія" (19 л) стане оптимальним вибором для кав'ярень, офісів і домашнього використання, так як за характеристиками ідеально відповідає рекомендації SCAA.

Ще один варіант - самостійно фільтрувати воду. Але важливо пам'ятати, що таким чином можна позбутися від сторонніх домішок і запахів, але параметри жорсткості та мінералізації не завжди можливо відрегулювати, навіть своєчасно змінюючи картриджі.

У той же час жорстка вода залишає накип на механізмах кавомашини, що впливає на довговічність роботи приладу. Тому показник жорсткості вважається одним з найбільш важливих не тільки для смаку кави, а й для нормальної роботи кавового обладнання.

Як приготувати смачну каву

Для бездоганного еспресо, лате або капучіно в кавомашині вам знадобляться свіжообсмажені зерна, які потрібно змолоти перед приготуванням, а також якісна бутильована вода. Для кавомашини можна використовувати не тільки холодну воду, як у випадку турки, але також гарячу, адже вона все одно перетвориться в пар.

Ключовим фактором відмінного смаку напою є зерна і вода, а далі все залежить від вашої кавомашини. Якщо у вас є фаворити серед виробників кави, то залишилася справа за малим - знайти правильну воду. У компанії Skandinavia можна замовити якісну бутильовану воду для кавомашин з доставкою по Києву.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською