Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Вода для дитячої суміші

Вода в раціоні найменших: вибір на користь здоров'я

Від якості питної води великою мірою залежить здоров'я будь-якої людини. Особливо це стосується малюків. Вимоги до якості води для дитячого харчування вищі, ніж до води для дорослих - в ніжному віці організм потребує дуже ретельної турботи. Тому слід відповідально підходити як до вибору харчових продуктів для свого чада, так і до вибору води для пиття і приготування перших дитячих страв.

Яка вода підходить для розведення дитячої суміші?

Всупереч думці багатьох, розводити дитячу суміш молоком не рекомендується. Зазвичай в порошку вже містяться всі необхідні для дитини компоненти. Додавання в суміш молока може призвести до надлишку деяких речовин (в нормальній кількості приносять користь малюкові), що, в свою чергу, часто стає причиною алергії.

Вода для дітей класифікується на питну і ту, яка призначена для приготування сумішей. У питній воді містяться мінерали, необхідні для нормального розвитку організму дитини. Їх концентрація налічує 200-300 мг/л. Якщо додати таку води в дитячу суміш, що вже має в складі ті самі мінерали, норма буде перевищена. Для приготування суміші використовується спеціальна вода з оптимальним рівнем мінералізації - 64-107 мг/л.

Особливості вибору води для дитини

Для малюка потрібно вибирати м'яку воду, з жорсткістю не більше 7 мг-екв/л. Лікувальна вода з високою концентрацією мінералів підходить тільки для дорослих, і тільки за рекомендацією лікаря.

На вибір води для дитини впливає безпека її джерел:

  • • Артезіанські свердловини. Залежно від їх місцезнаходження, вода з таких свердловин має різний рівень мінералізації, в тому числі і відповідний для дітей - концентрація і види мінералів вказуються на етикетці пляшки.
  • • Відкриті джерела. Навіть якщо джерела здаються дуже чистими, для дітей вода з них не підходить. У джерельній воді можуть міститися нітрати і шкідливі речовини з грунту, бактерії з навколишнього середовища, найдрібніші частинки піску і т.д.
  • • Міський водопровід. Вода з-під крану абсолютно не годиться для дитячого харчування - в ній часто є не тільки підвищений рівень хлору, а й частинки іржі з водопровідних магістралей, залишки реагентів, які використовуються для очищення труб, домішки з самого водосховища та інші шкідливі речовини. Після кип'ятіння води з цих домішок можуть утворитися інші, не менш шкідливі, з'єднання.
  • • Вода повинна бути підготовлена спеціально для дітей - напис «дитяча» на пляшці на це вказує. На етикетці також повинні бути розміщені відомості про місце видобутку води і її характеристиках - мінеральному складі, дату і місце розливу, термін придатності і т.д. Трикутник з цифрою 7 свідчить про безпеку пластика, з якого зроблена пляшка. Для зручності зберігання і використання води створені диспенсери і настільні кулери, які без проблем можна розмістити на будь-якій кухні. Навіть якщо заводська упаковка виготовлена з безпечного пластика, тривале зберігання води в ній може привести до втрати рідиною початкових властивостей.

Нюанси приготування дитячої суміші

Гігієна вкрай важлива - тому перед приготуванням суміші старанно помийте руки і простерилізуйте пляшечку.

Щоб суміш вийшла смачною і корисною для малюка, прислухайтеся до наступних порад:

  • • Готуючи суміш, використовуйте тільки суху ложку - якщо в порошок потрапить волога, утворяться грудки.
  • • Суміш треба готувати безпосередньо перед годуванням.
  • • Дотримуйтесь пропорції, не збільшуючи кількість порошку: зазвичай на 30 мл рідини йде одна мірна ложка.

У багатьох сумішах містяться біфідобактерії, корисні для травлення. При впливі на них високої температури біфідобактерії гинуть - щоб запобігти цьому, нагрівайте воду до температури 36-37 градусів, не вище. Додатково підігрівати суміш небажано, але якщо з'явилася така необхідність, можна опустити закриту пляшку в каструльку з гарячою водою.

Вода для прикорму: головні вимоги

Чиста бутильована рідина зі зниженим вмістом мінералів - оптимальний варіант для дитячих страв. При приготуванні каш, рагу, бульйонів і т.д. на стінках посуду не утворюється накипу. Для пиття краще використовувати якісну очищену бутильовану воду, яку не потрібно кип'ятити - кип'ятіння знижує концентрацію кисню в воді.

Зробимо висновки

Для дитячого харчування найкраще вибирати бутильовану воду від виробників з хорошою репутацією. Ця вода повинна бути призначена спеціально для малюків - така вода проходить багатоетапну фільтрацію, якої не домогтися в домашніх умовах. Правильно обрана вода для вашого малюка - одна із запорук його здоров'я і відмінного самопочуття.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською