Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Догляд за обладнанням для бутильованої води

Виробництво бутильованої води «Скандинавія» - трудомісткий і складний процес, який включає такі важливі етапи, як багаторівнева фільтрація, збалансований склад та насичення води корисними мінералами. Для цього використовується якісне обладнання таких відомих брендів, як Park Structural Tanks, General Electric GE, Clack, Magnum, Wave Cyber.

При розливі води також здійснюється контроль стерильності бутлів і правильної технології герметизації, щоб покупець отримав упаковану в великий бутель воду і міг пити її з задоволенням. Споживачі води не завжди знають, як правильно доглядати за обладнанням для бутильованої води. Наша стаття допоможе знайти відповіді на такі питання: як мити кулер правильно, як доглядати за диспенсером і помпою і чому обладнання потрібно мити.

Чому обладнання для води потрібно мити?

Користь від покупки бутильованої води залежить не тільки від ступеня її очищення, якості, а й від стану обладнання для її розливу. Причому  догляду потребує будь-який девайс, незалежно від його вартості і терміну експлуатації.

Багато покупців дивуються, навіщо промивати деталі, якщо туди не потрапляє пил і бруд. Так, бруд знайти складно, але з часом на стінках обладнання для бутильованої води осідають мінерали, які містяться у воді, вони утворюють непотрібний наліт. Такі мінерали абсолютно нешкідливі, але є інша небезпека. З повітря потрапляють різні бактерії, які проникаючи в таке середовище починають розмножуватися і можуть зіпсувати якість води, зашкодивши таким чином здоров'ю людини. Щоб уникнути таких наслідків, потрібно періодично промивати всі деталі. Як це робити правильно, розберемося далі.

Догляд за помпою і диспенсером

Помпи для води відносяться до найбільш вразливим елементам конструкції для розливу води. Повітря вільно проникає в середину пристрою, а це означає, що туди потрапляють мікроорганізми, від яких потрібно позбуватися. Очищення включає кілька послідовних етапів:

  1. Розбирання конструкції.
  2. Замочування на півгодини-годину у воді з лимонною кислотою. Вода повинна бути трохи тепла.
  3. Промивання деталей теплою, чистою водою.
  4. Вимивання з використанням харчової соди або безфосфатного антибактеріального миючого засобу.
  5. Полоскання теплою водою.
  6. Просушування і тільки після цього збірка.

Не можна збирати помпу для води мокрою, інакше в швах почнуть накопичуватися мікроби від вологості.

Диспенсери для води знаходяться всередині пристрою і виготовляються з екологічно чистого матеріалу. На них ставиться бутель горлом вниз і забезпечується подача води. Бактеріям потрапити в середину значно складніше, тому догляд зводиться до промивання за допомогою лимонної кислоти.

У кожної моделі диспенсера для води свої особливості, тому при покупці можна проконсультуватися у продавця, який із задоволенням підкаже, як розібрати і промити диспенсер.

Як правильно мити кулер для води

Пристрій кулера для води складний, тому багато клієнтів користуються послугами спеціалізованого очищення. Якщо ви вирішили в домашніх умовах його почистити, то доведеться добре постаратися. Догляд включає внутрішню і зовнішню очистку.

Спочатку потрібно видалити всі забруднення з зовнішньої сторони, використовуючи миючі засоби для посуду або спеціальні засоби, призначені для очищення кулера для води. Окремо потрібно зняти і очистити кожен з елементів:

  1. Крани миють спеціальним йоржиком;
  2. Каплезбірник, де скупчуються залишки рідини, ретельно миється ганчіркою;
  3. Бутелеприємник вимивається в місці установки бутлі;
  4. Бак з розсікачем - промивається мильним розчином, а потім водою.
  5. Всі деталі потрібно добре висушити і зібрати в зворотному порядку.

В інтернет - магазині skandinavia.com.ua можна замовити доставку по Києву не тільки води, але і купити помпи, диспеансери, кулери для води, підставки та інші комплектуючі за вигідною ціною. Товари представлені в широкому асортименті від різних брендів. Для оформлення замовлення можна зателефонувати за номером (044) 337-05-05 або залишити заявку на сайті. Якщо залишилися питання, можна задати їх нашим фахівцям.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською