Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

У чому краще зберігати питну воду?

Вода – основа життя всіх живих організмів. Щоб вода залишалася придатною для пиття протягом тривалого часу, важливо забезпечити максимально сприятливі умови для її зберігання.

Багато людей вважають, що для того, щоб очистити воду, достатньо її відстоювати в будь-якій ємності. Такий спосіб не дозволить вам довго зберігати воду: згодом на дні ємності ви можете помітити появу осаду, а стінки ємності можуть стати слизькими.

 

Як зберігати воду для пиття в домашніх умовах

Вода для пиття, яку ви плануєте зберігати якийсь час, не повинна бути хлорованою. Для тривалого зберігання найкраще підходить артезіанська вода, кип'ячена або фільтрована водопровідна вода.

Підходяща тара

Для правильного зберігання питної води експерти рекомендують використовувати тару:

  • зі скла;
  • з кераміки чи глини;
  • із металу;
  • із пластику.

Скляні бутлі – найкраща тара для зберігання води без втрати її хімічних властивостей. Якщо такі ємності герметично закриваються, вода в них може зберігатися близько 36 місяців, і залишатися повністю придатною для пиття.

Керамічна тара та ємності з глини підходять для тривалого зберігання води в домашніх умовах. Дуже важливо, щоб ємності з цих матеріалів були зсередини покриті емаллю або іншим нейтральним складом, який не вступає в реакцію з водою.

Металеві пляшки та фляги можуть використовуватися для зберігання  питної води протягом 6-12 місяців. При цьому до такої тари також відноситься вимога щодо наявності безпечного внутрішнього покриття.

Пластикові ємності – варіант, який підходить лише для середньострокового зберігання питної води. При зберіганні води в пластикових ємностях слід уникати потрапляння прямих сонячних променів, а також дотримуватись температурного режиму до 30 градусів Цельсія.

Порушення цих умов підвищує ризик вступу в реакцію елементів тари та води.

! Зверніть увагу: для зберігання питної води ніколи не можна використовувати тару з меламіну - цей матеріал при пошкодженні може вступати в реакцію з водою, в ході якої буде виділено шкідливі речовини.

 

Як зберегти воду довго та не втратити її якості

Ємності з водою мають бути герметично закриті. Щоб вода зберегла свої хімічні властивості і залишалася безпечною для вживання, важливо дотримуватися оптимального температурного режиму.

Найкраща температура для тривалого зберігання води - 15-25 градусів!

Якщо дотримуватись цих умов, вода може зберігатися від 6 до 12 місяців навіть у пластиковій тарі. Бутлі з водою повинні бути в темному місці, захищеному від ультрафіолету. Сонячні промені можуть порушувати хімічний склад рідини та впливати на її властивості.

 

Як зберігати покупну воду в бутлях

Якщо ви хочете зберегти питну воду в бутлях, приберіть їх у прохолодне темне місце. У запечатаному вигляді така покупна вода може зберігатись до 24 місяців. Інформацію про терміни та умови зберігання можна знайти на упаковці. Якість покупної води має бути підтверджена відповідними сертифікатами, інформацію про які можна також знайти на етикетці та сайті виробника.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською