Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Тала вода: цілющі властивості, приготування, застосування

Низька якість водопровідної води - проблема, з якою стикається більшість міських жителів. Далека від досконалості система очищення і старі труби, по яких вода доставляється в будинки і квартири - через це рідина втрачає свої властивості і насичується шкідливими речовинами. Крім того, смак води з домішками істотно погіршується. Одним з найбільш доступних способів зробити водопровідну воду придатною для вживання є її заморозка з подальшим розморожуванням.

Як заморозка впливає на якість води: механізм процесу і позитивні властивості, що отримуються в результаті

У звичайній воді з-під крана, як правило, містяться з'єднання, які не кращим чином впливають на організм. До таких належать:

  • Солі жорсткості, утворені переважно частинками кальцію, магнію і заліза. Регулярне вживання жорсткої води може привести до захворювань серцево-судинної системи, нирок, сечового міхура.
  • Хлор, який використовується підприємствами водопостачання для знезараження води. Якщо у воді його занадто багато (а так найчастіше і буває), питво такої води може спричинити проблеми зі здоров'ям.
  • Дейтерій - важкий ізотоп водню, який порушує нормальне функціонування клітин.

Заморожування дозволяє «зібрати» всі ці речовини і усунути їх. Рідина поступово застигає, а лід активно «збирає» домішки на початку і в кінці процесу. Полій, який першим з'явився на поверхні, і вода, що залишилася всередині «брили» в рідкому стані, коли основна частина вже замерзла, концентрують у собі все те, від чого треба позбутися. Основна ж маса льоду вже буде являти собою чисту воду в твердому стані. Досить правильно розтопити лід, і в підсумку, виходить смачна очищена вода, яку можна без побоювань пити і застосовувати для приготування їжі. Використовується тала вода і в косметичних цілях:

  • Для вмивання - при цьому тала вода повинна мати кімнатну температуру;
  • Для миття волосся;
  • У ролі бази для виготовлення домашніх масок, лосьйонів і тоніків для шкіри і волосся.

Також можна зробити косметичні кубики льоду - протирання обличча підталими шматочками льоду особливо корисно для жирної та комбінованої шкіри, схильної до висипань: звужуються пори, зменшується виділення шкірного жиру.

Приготування талої води в домашніх умовах: важливі нюанси

Що знадобитися в першу чергу? По-перше - чиста і порожня морозильна камера. Перед тим, як братися за справу, потрібно переконатися в чистоті камери, при необхідності - помити її, і обов'язково прибрати з камери продукти - «сусідство» з замороженими куркою або овочевою сумішшю додасть воді не найприємніший аромат. По-друге - відповідний посуд. Оптимальним варіантом стане посуд з пластика, з позначкою «для харчових продуктів» або емальований миска. Ну і, по-третє, вода, яку планується використовувати. Щоб результат був краще, доцільно застосовувати попередньо очищену за допомогою фільтрів воду.

Приготування здійснюється поетапно:

  1. Налити в резервуар воду, так, щоб вона займала приблизно половину його об'єму, і покласти в морозильник.
  2. Через 4-5 годин посуд потрібно вийняти, викинути перший лід та вилити воду.
  3. Потім ємність потрібно знову поставити в морозильну камеру на 3 години.
  4. Через 3 години посудину треба вийняти, якщо там залишилася незамерзла вода, вилити її, а лід залишити для відтавання при кімнатній температурі.

Важливо враховувати, що корисні властивості отриманої води в повній мірі зберігаються протягом 6 годин, а загальний термін зберігання становить не більше одного дня. Тому кожен раз треба готувати свіжу порцію.

Таким чином, процес простий, але вимагає часу і уваги. Якщо немає можливості і бажання самостійно очищати воду, завжди можна замовити доставку якісної питної води в Києві до дому або офіс. Компанія ТМ «Skandinavia» пропонує питну воду, якість якої відповідає міжнародним стандартам ISO 9001 і НАССР і стандартам України, так що можна не сумніватися в її відмінних смакових характеристиках і користь для здоров'я.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською