Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Що робити якщо з крана кулера перестала текти вода?

З ситуацією, коли при відкритому крані кулера в стакан не тече вода, стикалися багато. Вона трапляється в самий невідповідний момент і завжди застає зненацька. Користувачі засмучуються, адже не можуть вгамувати спрагу, приготувати ароматний чай або тонізуючий кавовий напій.

Найбільш поширеною причиною проблеми є виснаження запасу води в бутлі, встановленої на диспенсер. Її потрібно просто замінити і продовжувати користуватися пристроєм в звичайному режимі. Мають місце і інші поломки:

  1. Захисна наклейка
    Якщо з горловини не видалена захисна гігієнічна наклейка, вона буде перешкоджати вільному надходженню рідини в апарат.
  2. Завоздушенность
    Щоб усунути повітряну пробку, що утворилася, діють за таким алгоритмом - затискають важіль подачі і акуратно розхитують бутель з однієї сторони в іншу, а також вгору-вниз. При таких рухах накопичене повітря вийде через кран і функціонування підлогового або настільного кулера буде відновлено.
  3. Попадання стороннього предмета в систему
    Засмічення трубки необхідно ліквідувати, після чого її варто перевірити на відсутність механічних пошкоджень (тріщин, сколів, дір).

Профілактичні заходи

Окреслені вище проблеми виникають в результаті некоректної експлуатації диспенсера. Щоб уникнути їх і продовжити термін безперебійної служби апарату, встановленого в офісі або вдома, необхідно дотримуватися базових правил:

  1. Грамотна заміна бутлі
    В процесі заміни прилад в обов'язковому порядку від'єднують від мережі, а по завершенню маніпуляцій знову підключають шнур живлення до розетки.
  2. Повне видалення гігієнічної наклейки
    Наклейку, яка захищає горловину від скупчення забруднень і перешкоджає росту патогенної мікрофлори, знімають різким сильним рухом. Потрібно переконатися в тому, що на ємності не залишилося її обривків і частин, які можуть потрапити всередину системи і завдати серйозної шкоди дорогому фірмовому обладнанню.
  3. Порушення технології приєднання кранів
    Різні моделі кулерів оснащуються важільними, клавішними і пуш-кранами. Внаслідок частого використання, цей складовий елемент конструкції схильний найбільшому зносу. Навіть при акуратному наборі води деталь може зламатися. Її необхідно демонтувати і замінити своїми руками, або ж звернутися за допомогою в сервісний центр.

Поганий тиск води: які заходи вжити?

Іноді вода витікає з бутля при відкритті крана, проте, її тиск вкрай низький. Щоб набрати стандартний стакан об'ємом 200 мл, необхідно довго чекати. При виявленні подібних «симптомів» виникає підозра на пошкодження прокладки-манжети з силікону. Вона також може злетіти зі свого місця, і заблокувати ток рідини.

Усунути несправність можна самостійно. Потрібно зняти кран з пристрою, дбайливо відкрутивши його по різьбі, потім замінити або повернути в потрібне положення силіконову прокладку. Далі апарат збирають і перевіряють його працездатність. Всі дії і маніпуляції проводять з дозатором, який не підключений до електричного живлення.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською