Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Що робити якщо потік кран кулера?

Калюжка з водою, що зібралася близько кулера, не завжди є ознакою пошкодження бутля. Причиною проблеми може стати несправність крана - самого чутливого елемента конструкції, який за рахунок інтенсивної експлуатації піддається стрімкому зносу. Для вирішення питання можна запросити профільних фахівців сервісної служби, які виконають діагностику, зроблять якісний ремонт. Але для початку варто спробувати усунути поломку своїми руками, дотримуючись наведених в огляді рекомендацій.

Видалення засмічення

Сторонні предмети - такі як шматочки захисної плівки або частинки пластикової пробки, можуть перешкоджати повному приляганню ущільнювача. В результаті з'являється теча. У даній ситуації пристрій акуратно розбирають, знімають краник, прибирають сторонні забруднення з системи. Коли маніпуляція завершена, приступають до складання і перевіряють справність підлогового або настільного кулера. Виконання перерахованих кроків не відніме багато часу, і не потребуватиме наявності професійних інструментів.

Заміна ущільнювальної прокладки

Згодом прокладка з гнучкої м'якої гуми, втрачає свою еластичність. На ній з'являються тріщини, а іноді повністю змінюється структура - виріб стає крихким, ламким і жорстким. Після заміни рекомендується з метою профілактики промити вентилі і трубки з силікону. Для цього один кінець силіконової трубки поміщають в ємність (відро, тазик, містка каструля), а на кулер в шток ставлять наполовину заповнену бутель.

Встановлення нового крана

Важільні, клавішні і пуш-крани мають елементарну конструкцію. Вони легко замінюються в разі виходу з ладу. Потрібно здійснити демонтаж несправної деталі, а потім встановити на її місце новий сумісний елемент. Щоб придбати його, потрібно володіти точною інформацією про конфігурацію і моделі встановленого в будинку або в офісі диспенсера. Перед підключенням вентиль в обов'язковому порядку промивають і дезінфікують, щоб через нього не відбулося зараження очищеної води з бутля патогенною мікрофлорою.

Очищення накипу

Пристрої, які працюють на подачу холодної і гарячої води, можуть страждати від появи накипу на кранику. Якщо наліт не сильний, його очищають із застосуванням спеціальних хімічних засобів. Мінімізувати появу несправності в подальшому вдасться за рахунок вибору на користь бутлів з очищеної артезіанською водою, в якій міститься незначна кількість речовин, що призводять до утворення небажаного покриття на внутрішніх компонентах пристрою.

Дотримання правил експлуатації: ключ до відсутності проблем

Щоб в майбутньому ситуація не повторилася - і диспенсер працював справно і повноцінно, варто дотримуватися елементарних правил експлуатації. Поводитися з приладом потрібно акуратно і дбайливо, заміну бутля виконувати при відключеному електроживленні, ретельно видаляючи з горловини залишки захисної наклейки. Саме забутий стікер, який виконує функцію гігієнічної пломби, в 9 з 10 випадків є першопричиною течі. Він потрапляє в силіконові трубки, засмічує запірний вузол.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською