Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Рецепти смачних зігріваючих напоїв

З приходом осені нам все частіше хочеться залишитися вдома, сховатися пледом і насолоджуватися переглядом улюблених фільмів. А найкращим доповненням таких затишних вечорів стане смачний зігріваючий напій, незамінний для холодного сезону. Крім того, в їх склад входять інгредієнти, які насичують наш організм вітамінами і відмінно зміцнюють імунітет. Йтиметься про безалкогольні варіанти на основі питної води. На їх приготування знадобляться лічені хвилини, а компоненти, що входять до складу, можна знайти в будь-якому супермаркеті.

Журавлинний чай з додаванням м'яти і гвоздики

Немає нічого більш зігріваючого, ніж ароматний гарячий чай на основі корисної журавлини. Для приготування цього вітамінного напою вам знадобиться:

  1. бутильована вода - 300 мл
  2. журавлина - 250 г,
  3. зелений чай - 1 ст. л.
  4. рожевий перець - 4 горошини,
  5. гвоздика - 2 зірочки,
  6. м'ята - 3 гілочки,
  7. цукор - 100 г.

Цей рецепт підкориться навіть початківцям кулінарам, адже все гранично просто. Візьміть м'яту, зелений чай, гвоздику і рожевий перець, складіть їх в ємність і залийте кип'яченою водою. Температура не повинна перевищувати 90 ° С. Накрийте ємність кришкою і укутайте в рушник.

Поки відвар настоюється, візьміть журавлину і перетріть її з цукром, потім залийте водою і доведіть до кипіння. Процідіть сік. Змішайте отриману рідину з настоєм і розлийте напій по келихах з товстого скла. Останній штрих - прикраса з листя м'яти. Подавайте без зволікання на стіл - чай повинен бути гарячим.

Сбитень журавлиний

Ще один надзвичайно смачний напій на основі журавлини, цієї воістину королівської зимової ягоди - сбитень. Готувати гарячий напій, будемо з розрахунку на 4-х персон. Цей рецепт передбачає наступні інгредієнти:

  1. питна вода - 1 л.
  2. журавлина - 150 г.
  3. мед - 3 ст. л.
  4. цукор - 3 ст.л.
  5. гвоздика - 2-3 зірочки.
  6. кориця - ½ ч. Л.
  7. кардамон - 8 шт.
  8. суха подрібнена м'ята - 1 ч. Л.
  9. лавровий лист - 1 шт.

Починаємо приготування з підготовки журавлини: вимийте ягоди, розімніть їх і відіжміть сік через марлю. Віджаті ягоди залийте водою, доведіть до кипіння і варіть ще 5-7 хвилин, потім процідіть.

В отриманий відвар додайте всі спеції з наведеного вище списку і варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. Процідіть відвар, додайте віджатий журавлинний сік і мед і ще раз доведіть до кипіння. Напій готовий, подавайте гарячим. Чудовим доповненням стане імбирне печиво, хоча і без нього сбитень порадує відмінним смаком.

Яблучно-імбирний напій

Яблучно-імбирний напій готується на основі чистої бутильованої води і декількох додаткових інгредієнтів, а саме:

  1. кореня імбиру,
  2. яблук,
  3. цукрового піску,
  4. лимона,
  5. лайма,
  6. м'яти.

Візьміть корінь імбиру - приблизно 6-7 см, добре вимийте, почистіть і наріжте невеликими скибочками. Приготуйте сироп, заливши 200 г цукру 300 мл води і помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте в сироп імбир і гілочку м'яти, залиште на повільному вогні ще на 7 хвилин. Остудіть рідину і процідіть.

Візьміть 3 лимона і 1 лайм, зніміть з них цедру і відіжміть сік. З 4 яблук також відіжміть сік, змішайте його з соком лимона і лайма, і додайте в приготований охолоджений відвар. Додайте цедру і розлийте напій по келихах, прикрашеним скибочками лайма і гілочками м'яти.

Рецепт розрахований на 4 порції, так що можна сміливо запрошувати друзів і разом дегустувати приголомшливий вітамінний коктейль на основі чистої питної води.

Обліпихово-апельсиновий морс

Багата вітамінами і мікроелементами яскраво-жовта обліпиха стане головним інгредієнтом ароматного морсу, для приготування якого знадобиться:

  1. апельсини - 2 шт.
  2. цукор - 200 г.
  3. обліпиха - 150-200 г.
  4. бутильована вода - 1,5 л.

Промийте ягоди обліпихи під проточною водою, дайте воді стекти. З апельсинів зніміть шкірку за допомогою гострої терки. Залийте шкірку кип'яченою водою і варіть її на повільному вогні протягом 20-25 хвилин. Дайте відвару настоятися хвилин 20 і процідіть його.

Обліпиху і м'якоть апельсина розімніть в емальованій посудині. Застеліть дно друшляка подвійним шаром марлі і викладіть на неї масу. Помістіть друшляк на каструлю і залиште на 15-20 хвилин, щоб стік весь сік. Відіжміть марлю руками для отримання залишків соку.

У відвар з шкірки апельсина додайте цукор і доведіть до кипіння на повільному вогні, безупинно помішуючи. Остудіть відвар і влийте в нього сік обліпихи і апельсина. Ваш морс готовий до вживання.

Безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн вважається напоєм №1 в холодну пору року. Існує маса рецептів цього популярного гарячого коктейлю, але практично всі вони припускають наявність вина. Ми ж вирішили приділити увагу рецептами, які готуються без алкоголю, і пропонуємо замінити вино виноградним або вишневим соком.

До складу зігріваючого глінтвейну, розрахованого на 2 порції входять:

  1. виноградний (вишневий) сік - 500 мл.
  2. кориця - 1 паличка.
  3. імбир.
  4. бадьян - 1 зірочка.
  5. гвоздика - 1 суцвіття.
  6. мед - 1 ч. Л.
  7. цедра апельсина.

Налийте в каструлю сік. Додайте трохи питної води, цедру одного апельсина і всі спеції. Підігрійте глінтвейн, а не доводьте до кипіння. Перед подачею додайте мед і прикрасьте келих часточками апельсина.

Пряний чай-лате

Незвичайний пряний чай здивує навіть справжніх гурманів м'яким і вишуканим смаком. Його легко приготувати в домашніх умовах, маючи під рукою мінімум інгредієнтів. Отже, підготуйте:

  1. чорний чай (бажано крупнолистний),
  2. молоко,
  3. цукор,
  4. гвоздику,
  5. сухий імбир,
  6. мускатний горіх (мелений).
  7. Кардамон.
  8. бутильована вода - 700 мл.

Закип'ятіть 700 мл чистої бутильованої води і залийте нею 2 ст. л чайного листя. Залиште настоятися 10 хвилин. Перелийте чай в емальовану ємність і додайте в нього 2 ст. л цукру, 500 мл молока, по щіпки імбиру, гвоздики і мускатного горіха, 2 шт. кардамону. Отриману суміш доведіть до кипіння, простеживши, щоб цукор повністю розчинився і знімайте з вогню. Після цього напій потрібно накрити кришкою і укутати рушником.

Подавати можна через 5 хвилин, прикрасивши чай, збитою в кавомашині молочною пінкою.

Головний секрет успіху при приготуванні напоїв - це наявність чистої питної води, такої як «Скандинавія».

ТМ «Skandinavia» - займає лідируюче положення на ринку України з доставки питної води. Компанія пропонує вигідну ціну і високу якість води, яку можна купити не виходячи з дому, просто зробивши замовлення на офіційному сайті. Доставка здійснюється щодня по всій території Києва. Крім того, ми пропонуємо хороший асортимент обладнання та витратні матеріали. Прийшов час вибирати тільки краще, адже пити якісну воду - це не примха, а природна потреба.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською