Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Чому кулер перестав нагрівати воду?

Напольні і настільні кулери з опцією підігріву води - практичне і вигідне рішення. Вони є повноцінною заміною чайнику, дозволяють без зайвого клопоту заварити ароматний чай або приготувати каву вдоам або офісі. Однак з часом власники відзначають проблеми з функціоналом пристрою - зовні справний прилад перестає гріти воду. Причина поломки найчастіше криється в одній з трьох поширених проблем.

Вихід з ладу нагрівального елементу

Очевидний симптом, який свідчить про вихід з ладу ТЕНу - поступове зниження температури води, що підігрівається. Відбувається явище через щільний шар накипу, що утворився на поверхні нагрівального елементу під впливом температур.

Чистка поверне важливій конструктивній деталі первісну працездатність. Її проведення довіряють майстрам сервісного центру, які виконують роботи швидко, акуратно і професійно. В рамках обслуговування, майстра також очистять від забруднень кулер, проведуть заходи з дезінфекції. Щоб інцидент не повторився в подальшому, санобробку рекомендують проводити з періодичністю кожні три місяці.

Відсутність підключення до мережі живлення

У суєті користувачі часто забувають підключити прилад до мережі, після того як здійснять заміну бутлів. Якщо немає подачі електроенергії - на корпусі не світиться відповідний сигнальний індикатор. На пристрої також може спрацювати опція захисту від перегріву, якщо спроби заміни робилися на кулері, включеному в розетку.

У такій ситуації потрібно демонтувати задню кришку, щоб отримати доступ до невеликої чорної клавіші на бачку з гарячою водою. Надалі пляшки потрібно міняти заздалегідь, пам'ятаючи про те, що перед заміною прилад відключають від живлення, а потім здійснюють підключення знову.

Механічні поломки

Старі моделі обладнання з причини природного фізичного зносу можуть працювати з перебоями, чи не працювати зовсім. Якщо кулер, що знаходиться в експлуатації багато років не гріє воду, варто перевірити ТЕН. Він міг поламатися через перепади напруги в мережі, або ж вийти з ладу через закінчення робочого ресурсу. Дана деталь підлягає заміні в резервуарах з розбірної конструкцією. Майстри демонтують задню панель, дістають бак нагріву і встановлюють новий ТЕН. Якщо кулер нерозбірний, міняти доведеться весь бак в зборі.

Попередити або максимально відстрочити поломку допоможе установка реле або стабілізатора для вирівнювання стрибків напруги. Принесе користь і звичка регулярно відключати функцію нагріву на ніч і на період від'їздів.

Загальні рекомендації для користувачів

Варто згадати і про те, що правильне поводження і суворе дотримання рекомендованих умов експлуатації - кращий захист від поломок. Кулер потрібно розміщувати на стійкій надійній підставці, стежити за правильністю заміни бутлів і безпекою підключення побутового пристрою до мережі. Виконання простих дій дозволить цілодобово мати доступ до корисної очищеній воді з прекрасними смаковими якостями, яка придатна для пиття, приготування кулінарних страв та напоїв.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською