Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Питний режим школярів

Не всім дітям надаються навантаження, передбачені програмою. Щоб допомогти дитині в школі, батькам та педагогам потрібно стежити за успішністю та брати участь у формуванні здорових звичок. Дотримання питного режиму протягом дня одна з них.

Дегідратація організму, посилена критичною екологічною ситуацією, порушеннями раціону харчування та малою фізичною активністю, спричинять серйозні проблеми. Це зниження імунітету, погіршення загального здоров'я та якості життя. Щоб запобігти негативному розвитку сценарію, в освітніх установах встановлюють диспенсери та кулери з чистою артезіанською водою. Вона має бути доступна у процесі занять у класі, та під час відпочинку на перервах.

Оцінки та дефіцит води: чи є зв'язок?

Успішність у школі багато в чому визначається бажанням учня розвиватися та отримувати нові знання. Але іноді причина поганої успішності криється у сторонніх факторах. Якщо дитина тривожно спить, неякісно харчується та п'є недостатню кількість води, це позначиться на здатності концентрувати увагу, запам'ятовувати інформацію. Діти набувають ризику придбання зайвої ваги, хронічних захворювань.

Якщо ж на добу школяр питиме від 1 до 2 літрів очищеної води, то перелічені загрози стають малоймовірними. Батькам рекомендується обмежити доступ дочки чи сина до солодких газованих напоїв, концентрованих соків та нектарів, інших сурогатів із полиць супермаркетів. Вони містять консерванти та барвники.

Вода ж несе користь:

  • • сприяє виведенню токсинів, що накопичилися в тканинах;
  • • регенерує клітини;
  • • налагоджує метаболізм;
  • • посилює імунну відповідь;
  • • заряджає енергією.

В результаті школяр впевнено справляється з поставленими вчителем завданнями, отримує високі бали.

5 причин встановити у навчальному закладі кулер

Щодня, збираючи дитину до школи, у рюкзак разом із ланчбоксом можна класти пляшку води. Однак таке рішення не завжди є зручним та можливим. Діти беруть із собою канцелярське приладдя, зошити, підручники, методичні матеріали. Нести за плечима додатковий вантаж – важко. Тому альтернативою стає кулер у класі.

На користь вибору пристосування свідчать такі фактори:

  1. Простота експлуатації
    Навіть першокласники розберуться із тонкощами використання приладу. Вони самостійно наберуть собі склянку води, і вгамують спрагу.
  2. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам
    Контактні поверхні дезінфікують, горловина бутлів обклеюється захисною плівкою, що запобігає попаданню бактерій у вміст.
  3. Збалансований склад
    Під час очищення видаляються солі важких металів, нітрати, хлор та інші небезпечні речовини.

Як прищепити дитині корисну звичку?

Починати треба з себе, подаючи дочці чи синові позитивний приклад. Таким простим способом потрібна звичка сформується невимушено та легко. Має значення і проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи. У рамках бесіди дітям дають зрозуміти, наскільки важливо стежити за гідратацією організму. Вода налагоджує кровотік, швидше доставляє кисень до внутрішніх органів, м'язів, мозку.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською