Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Перелік продуктів, що зміцнюють імунну систему

Користь товарів, які підвищують імунітет, залежить від їхнього складу, тобто від біологічно значимих елементів, які у них містяться. Вони беруть участь у процесі обміну речовин, сприяють нормалізації життєвої діяльності організму. Поживні речовини у вигляді вітамінів та мінеральних речовин потрібні для покращення здійснення низки процесів усередині організму, особливо для забезпечення стабільної роботи імунітету. Вітаміни групи A, B, C і D, а також безліч мікроелементів, таких як селен, мідь, цинк, залізо стимулюють хорошу роботу імунної системи.

 

Фрукти, овочі, зелень

 

Одним із найпоширеніших джерел поживних речовин є рослинна їжа. Вона є сховищем найважливіших нутрієнтів. Вітаміни А, С, В, В2, Е, K, РР, Т, калій, кальцій, фосфор, селен, марганець, йод, ефірні олії, антиоксиданти, лютеїн, фолієва кислота – це далеко не весь перелік корисних речовин, які ви знайдете у цих продуктах. Рекомендована денна норма вживання фруктів та овочів (в т.ч. зелень) становить 400 г. По можливості слід вживати свіжі продукти та з незначною теплообробкою.

 

Ягоди

 

Ягоди – це дуже смачний та корисний продукт для організму людини. У складі ягід містяться такі мінерали, як кремній, калій, вітаміни – А, С і Е, фолієва та аскорбінова кислоти, біофлавоноїди, харчові волокна. Присутність у них нутрієнтів допомагає нормальному функціонуванню наших судин, серця, суглобів, шкіри, травної та імунної системи. Ягоди також є чудовим "акумулятором" антиоксидантів.

 

Продукти тваринного походження

 

Свинина, яловичина, баранина, кролятина, курячі яйця, молочні продукти, морепродукти, риба – це не повний перелік продуктів із вмістом лізину. Лізин – одна з восьми найважливіших амінокислот організму. Вона є незамінною і переважає в білку, який виконує роль "будівельного матеріалу" для кісток, сухожилля, суглобів, стінок артерій і вен, служить для засвоєння мікроелементів і для "виробництва" імуноглобуліну, де він необхідний у великих кількостях.

 

Кисломолочна продукція

 

Ця продукція утворюється за допомогою ферментації кисломолочних бактерій.

Завдяки своєму багатому вмісту корисних речовин, кисломолочні продукти благотворно впливають на організм людини.

Для імунітету найкориснішими є кисломолочні продукти, що містять пробіотики чи корисні бактерії. Вони допомагають мікрофлорі шлунка захищати його слизову оболонку, таким чином забезпечивши хорошу продуктивність імунної системи. Жива лактобактерія перешкоджає розвитку патогенних мікроорганізмів. У них також містяться дуже важливі вітаміни A, E, D і групи B.

 

Риба та морепродукти

 

Риба, в основному з морів з прохолодною водою, а також більшість морепродуктів, містять амінокислоти Омега-3. Вони потрібні для того, щоб забезпечити цілісність клітинної мембрани, захистити організм від запальних процесів та покращити його захисні функції.

 

Цілющі трави

 

Протягом останніх двох десятиліть аналіз противірусних та імунотропних властивостей рослин збільшився вдесятеро. Вчені вважають, що певні рослини здатні блокувати вірус, перешкоджаючи його проникненню в організм, що сприяє зміцненню імунітету.

Приймати будь-які лікувальні рослини потрібно обережно, оскільки вони мають досить сильну дію на організм, тому ставлення до них, як звичайного трав'яного чаю, є неприпустимим. Продаж лікувальних рослин відбувається в аптеках.

 

Рослинні олії

 

Олії є цінним джерелом цінного вітаміну Е, є дуже калорійними, тому їх потрібно вживати поступово, наприклад, використовувати як заправку для салатів. Дуже ефективним є холодне віджимання. При такому процесі насіння віджимають сирим, а корисні речовини зберігаються у готовому продукті. Існують олії, які, переважно, застосовуються у медицині – ефірні. Наприклад, базилікова олія має антимікробні властивості. Втім, деякі олії не підтвердили свою ефективність, як продукти, що зміцнюють імунітет.

 

Горіхи

 

В горіхах присутні вітамін Е і полінасичені амінокислоти Омега 3. Втім, вони дуже калорійні, тому дієтологи рекомендують вживати не більше 30 г на добу. Волоський горіх містить велику кількість Омега-3. Кедр є джерелом безлічі мінералів, включаючи цинк, який необхідний для підтримки активності клітин імунної системи. Мигдаль містить вітамін Е, завдяки якому його вважають природним антиоксидантом, а також інші важливі вітаміни, мінерали, біоактивні речовини, що мають корисні для організму властивості.

 

Вода

 

Перерахувавши все вищевикладене, не слід забувати про значення води в організмі людини. Вода є основним життєво важливим елементом до роботи всього організму. Вона служить добрим розчинником для поживних речовин і для транспортування їх до всіх клітин людського тіла. Всі процеси в організмі безпосередньо залежать від якості води, що вживається. Досягти хорошої якості води для повсякденного вживання можна кількома способами. Наприклад, відстоюванням води або встановленням фільтрів на побутовий магістральний водопровід.

Але крім води із централізованого водопроводу існує й інша – артезіанська. Це чиста та корисна природна вода, в якій практично немає мікроорганізмів, вірусів та найпростіших.

Якісна артезіанська вода містить безліч корисних елементів, таких як залізо, кальцій, магній і т.д. Ідеально збалансований природою хімічний склад цієї води робить її безпечною та корисною для дорослих та дітей.

 

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською