Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Особливості правильної експлуатації кулера

У приватних будинках, квартирах і офісах кулери стали обов'язковим атрибутом. Люди, які оцінили вплив питного режиму на здоров'я і самопочуття, почали ретельно стежити за його дотриманням. Щоб доступ до очищеної питної води завжди був відкритий постійно, потрібно навчитися експлуатувати установку.

Як коректно користуватися кулером?

Запорука безперебійної та безпечної роботи пристрою - грамотне використання. Прилад, створений для порціонної роздачі питної води, складається з декількох вузлів, які чутливі до пошкоджень. Щоб захистити їх, потрібно чітко слідувати інструкціям:

  1. Візуальний огляд
    Перед включенням потрібно оглянути корпус на предмет відколів, вм'ятин, тріщин і інших дефектів. Вони можуть з'явитися в результаті недбалого транспортування, випадкових падінь.
  2. Контроль індикації
    На корпусі розміщені сигнальні індикатори, які вказують на рівень нагріву або охолодження води. Їх показання варто відстежувати, щоб розуміти, як раціонально регулювати температурні показники в поточний момент часу.
  3. Сумісні бутлі
    В отвір для нього встановлюють бутлі об'ємом 19 літрів, які заповнені очищеною водою, і виготовлені з міцного і пружного полікарбонатного матеріалу. Використовувати несумісну тару, заповнену рідиною з-під крана, суворо заборонено. Домішки, що містяться в її складі засмітять фільтри, приведуть до передчасної втрати робочого ресурсу кранів, Тена та інших частин.

Основні етапи експлуатації

Щоб установка працювала без збоїв і поломок, потрібно відповідально підійти до наступних етапів:

Встановлення

Розміщують прилад на ідеально рівній твердій поверхні. Як настільні, так і підлогові кулери не можна встановлювати під нахилом. При виборі місця для установки важливо знайти ділянку далеко від радіаторів опалення та електричних обігрівачів, яка не потрапляє під пряме сонячне проміння з віконних прорізів.

Санітарна обробка

Проведення чистки регламентовано введеними на території європейських держав нормами. Однак наведені нормативи підлягають коригуванню в залежності від інтенсивності використання кулера. В середньому комплексну санітарну обробку рекомендують здійснювати один раз в три місяці. Вона потрібна для того, щоб запобігти зростанню патогенної мікрофлори всередині пристрою.

В процесі експлуатації установка для роздачі води забруднюється мікроорганізмами, та й зовні з'являються хвороботворні бактерії. Корпус і органи управління руками чіпають десятки людей, на поверхні приладу осідають частинки пилу. В цілому це стає небезпечним біологічним середовищем, яке негативно впливає на смакові якості рідини, її корисність для людини.

Проведення санітарної обробки має на увазі виконання трьох дій:

  • • видалення накипу, сольових відкладень, накипу;
  • • знешкодження патогенів;
  • • усунення зовнішніх забруднень.

Після чистки кулер знаходить естетичний вигляд, а вода в ньому відповідає вимогам суворих санітарно-гігієнічних стандартів. Вона придатна для втамування спраги, приготування гарячих напоїв, кулінарних страв, всіляких морсів, коктейлів, лимонадів.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською