Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Основні системи очищення води: їх особливості та відмінності

На жаль якість води в нашому регіоні знаходиться на низькому рівні. Воду, яка тече по водопровідних трубах, не рекомендується пити. Вона погіршує смак їжі, якщо на ній готувати і завдавати шкоди всім побутовим приладам, з якими взаємодіє. Тому все більшої популярності набирають різні способи очищення питної води, завдяки яким видаляються шкідливі домішки і важкі метали. Кожна система фільтрації має свої плюси і мінуси. Про них і поговоримо сьогодні.

Фільтри-глечики

Найпростіший і доступний спосіб очищення води вдома - це фільтр у вигляді глечика. Конструкція оснащена змінними картриджами, через які і проходить рідина, очищуючись від шкідливих домішок. Основний фільтруючий компонент - активоване вугілля. Він усуває запах, неприємний присмак, вбирає залишки нафтопродуктів і пестициди. Змінна касета містить іонообмінну смолу, що робить питну воду м'якшою, а в окремих моделях додають срібло, що перешкоджає розмноженню бактерій.

З плюсів такого способу очищення можна виділити:

  1. доступну вартість;
  2. мобільність (можна захопити глечик з собою на дачу);
  3. якість отриманої води.

При цьому даний спосіб має і серйозні недоліки. Так, наприклад, процес фільтрації відбувається повільно - в середньому 200-300 мл в хвилину. Для того, щоб просто попити води, це цілком нормально, а ось щоб приготувати першу страву, доведеться наповнювати каструлю мінімум 10 хвилин.

Другий істотний недолік - часта зміна картриджів, через який цей найдоступніший метод стає одним з найдорожчих. Родині з 3-х чоловік доведеться купувати змінну касету щомісяця, що в цілому покриє витрати на більш просунуті багатоповерхневі системи очищення.

Непоганою альтернативою глечиків вважається система, що складається зі спеціальної насадки на кран і самого резервуара з фільтром. Такі прилади встановлюються поруч з мийкою і можуть видавати по 1-2 літрів за хвилину, а їх продуктивності вистачає приблизно на рік безперервної роботи. Єдиний мінус - вони погано справляються з жорсткою водою.

Стаціонарна система фільтрації

Найпоширеніший спосіб очищення - це триповерхнева система, яка встановлюється під мийку з виведенням окремого крана для чистої питної води. Конструкція передбачає наявність трьох колб з різними фільтруючими матеріалами:

  1. перший поліпропіленовий картридж очищає рідину від піску та іржі;
  2. другий передбачає пом'якшення води за допомогою іонообмінної солі, яка регулює надлишок солей кальцію і магнію;
  3. третій рівень з активованим вугіллям поглинає важкі метали, хлор і органічні домішки.

Фільтр відмінно справляється з жорсткою водою і не потребує частої заміни блоків. Істотний плюс даної системи - можливість підібрати різні комбінації блоків з урахуванням хімічного складу рідини, домігшись такої якості, як у бутильованої води.

Зворотній осмос

Цей варіант очищення також має триповерхневу систему, але з додатковою мембраною зворотного осмосу. Пори мембрани розраховані на проходження тільки молекули води, так що все інше відсіюється, саме собою. Кришталево чиста вода накопичується в передбаченому баку. Решта принципу роботи нічим не відрізняється від традиційних методів з трьома ступенями фільтрації.

Щоб поліпшити корисні властивості питної води, деякі виробники пропонують моделі з додатковими властивостями: мінералізацією або наявністю мембрани, що зберігає частку природних солей.

До недоліків зворотного осмосу можна віднести:

  1. спочатку високу вартість, яка частково компенсується тривалістю роботи (змінних блоків вистачає на 2-3 роки, а мембрани - на 1,5-2 роки);
  2. низьку швидкість фільтрації (якщо резервуар порожній, його доведеться наповнювати 1,5 години);
  3. необхідний рівень тиску, не нижче 3-4 атмосфери (можна компенсувати додатковою установкою насоса або моделлю з помпою)

В іншому цей спосіб не знає собі рівних, особливо в умовах жорсткої води, яка швидко виводить з ладу інші системи.

Установка фільтрів не є абсолютною панацеєю. По-перше, це можливо тільки в домашніх умовах, а на підприємствах і в офісах ми як і раніше маємо справу зі шкідливою водою. Крім того, мобільні установки не дають потрібного обсягу цінної рідини, а адже в день рекомендується випивати мінімум 1,5 літра чистої води. У таких випадках на допомогу приходить швидка і зручна доставка бутильованої води від ТМ «Скандинавія».

Доставка води: швидко, зручно, недорого

Вибрати якісну воду не так складно, як здається. Досить просто зайти на сайт ТМ «Skandinavia» і зробити замовлення в зручному онлайн-режимі або зв'язатися за телефоном - 044 337 05 05 з менеджерами. Компанія займає провідне місце по доставці чистої води в Україні, купити яку можна не виходячи з дому.

Ми пропонуємо:

  1. швидку доставку по всій території Києва до дверей вашого будинку або офісу;
  2. відмінну якість води, підтверджене відповідними сертифікатами;
  3. доступну ціну і можливість отримати знижку при замовленні від 2-х пляшок;
  4. хороший вибір професійного обладнання для води і витратних матеріалів.

Обираючи ТМ «Скандинавія», ви отримуєте смачну воду з оптимальним складом, пити яку - одне задоволення.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською