Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Небезпека нітратів у питній воді

Вода Скандинавія очищена від сторонніх домішок - вона ідеально підходить для тамування спраги, приготування кавових напоїв, натуральних чаїв та кулінарних страв. Збалансована комбінація мікроелементів і мінералів в її складі допомагає продовжити хорошу якість життя і по максимуму зберегти міцне здоров'я. Якщо ж в рідини, призначеної для пиття, містяться нітрати, організм отримує серйозний незворотний удар.

Як з'являються сторонні небезпечні домішки?

Нітрати забруднюють воду через промислові і сільськогосподарські стоки. Вони являють собою ефіри і солі важких металів, кислот, інших небезпечних хімічних речовин. Ситуація з присутністю сторонньої токсичною домішки в свердловинах і джерелах особливо загострилася на рубежі 20-го століття, коли приватні фермери та великі аграрні господарства стали широко використовувати для добрива грядок і полів азотні прикормки, селітру, амоній і т.п.

Який удар отримує організм людини?

Якщо вдома немає підлогового кулера, і доводиться набирати воду з крана, виникає ризик потрапляння нітратів в організм. У довгостроковій перспективі це може мати негативні наслідки:

  1. Порушення роботи ендокринної системи
    Проблеми з щитовидною залозою позначаться на нормальному функціонуванні всіх систем. На обстеженні в діагностичному центрі можливе виявлення зоба або збільшення розміру щитовидки, при цьому людину будуть турбувати характерні симптоми - стомлюваність, апатія тощо.
  2. Флюороз
    При цьому стоматологічному недугу на зубах утворюється некрасивий жовтий наліт. Згодом емаль набуває виражений коричневий відтінок. Однак порушення естетики посмішки - лише верхівка айсберга. У занедбаній стадії зуби кришаться, повністю руйнуються. Єдиним рішенням стає установка імплантів, коронок або вінірів.
  3. Метгемоглобінемія
    Відмова нирок нерідко відбувається через скупчення в крові метгемоглобіну. Це з'єднання критично діє на систему, тому не можна допускати його високої концентрації.

Варто розуміти, що моментальний токсичний ефект не спостерігається. Нітрати діють підступно - поступово накопичуються в тканинах і органах, а потім перетворюються в канцерогени і нітрозаміни.

Як захистити себе і сім'ю?

Особливо небезпечне потрапляння нітратів в незміцнілий дитячий організм. Крихти віком до одного року не мають потужної імунної системи, мають слабкі відновлювальні здібності. У них інтоксикація відбувається швидко, протікає гостріше. Проявляється скупчення небажаних речовин затримкою росту, нестабільним серцевим ритмом, слабкістю.

Дорослі члени сім'ї також повинні отримувати щодня норму чистої питної води. Її склад можна перевірити в стінах акредитованої лабораторії, здавши порцію для проведення комплексного аналізу. За висновком, який видадуть дослідники, стане ясно, наскільки безпечна рідина. Якщо встановлена нормами і стандартами концентрація нітратів перевищена, варто турбуватися. Регулярне вживання такої води викличе хвороби і нездужання. Її необхідно обов'язково очищати з застосуванням комплексних фільтрувальних систем.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською