Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Чи можна запивати їжу водою?

Багато людей замислюються про правильне харчування, водному балансі і про те, чи можна запивати їжу водою. Для більшості сімей напої під час їжі - явище нормальне. Не кожна людина замислюється про правильне раціоні до того, як організм починає давати збої в роботі.

Запивати їжу водою: чи шкідливо?

Ви любите запивати їжу водою? Поївши, кожного разу чашкою чаю або смачної кави? Тоді вам навряд чи сподобається рада дієтологів з цього приводу. Багато фахівців сходяться на думці, що запивати їжу водою шкідливе для організму.

Це пояснюється тим, що перетравлювання їжі починається ще в ротовій порожнині за допомогою слини. А за умови вживання рідини слина втрачає своїх властивості і перший етап перетравлення їжі пропускається.

Рідина сприяє розведенню концентрації травного соку і ферментів в ЖКТ, що призводить до повільного і млявого переварюванню їжі. Людина може відчувати тяжкість в області шлунка ще тривалий час після їжі.

В результаті продукти харчування не обробляються шлунковим соком, як це необхідно для нормального функціонування. Потрапляючи в травну систему, вони піддаються бродінню, гниттю і розкладанню. Це не тільки неприємно звучить, але і відкладає негативний відбиток на здоров'я. Їжа засвоюється неправильно, що призводить до порушення роботи шлунково-кишкового тракту.

Фактори, які свідчать про те, що запивати їжу шкідливо

  1. Запиваючи їжу активізується почуття голоду. Тому незабаром людина знову хоче їсти і таким чином набирає зайву вагу;
  2. Холодна вода негативно позначається на травленні. При вживанні напою холодної температури жир просто застигає в шлунку, що призводить до проблем в роботі шлунково-кишкового тракту;
  3. Категорично забороняється запивати солодким соком, чаєм, йогуртом, пивом, газованою водою;
  4. Після прийому їжі повинно пройти 45 хвилин без рідини.

Зважаючи на багато заборон, дозволяється вживати сухе вино. Воно активізує процес травлення, сприяє швидкому засвоєнню їжі. Те, що запивати їжу не можна не означає, що вода шкідлива для організму.

Важливо дотримуватися правильного питного режиму, щоб органи і системи працювали активно і функціонально. Рекомендовано пити якісну мінеральну воду. Мати таку під рукою ви зможете завдяки нашій доставці доброї води «Скандинавія» в Києві. Саме якісна вода дозволить надовго зберегти здоров'я всіх органів і систем організму.

Наслідки запивання їжі водою

Багато людей все життя запивають кожен прийом їжі водою. У більшості випадків така звичка йде родом з дитинства, так як зі стравами подають напої, що негативно позначається на травній системі. Інші просто вважають, що тверду їжу необхідно размягчать і для цього п'ють чисту воду.

Чому не варто так робити:

  1. Розтягування стінок шлунка. Якщо ви прагнете підтримувати свою вагу або хочете скинути зайву, то рідина під час прийому їжі буде розтягувати шлунок. Непомітно порції будуть збільшуватися, а значить і вага теж;
  2. Відчуття тяжкості після їжі знайоме багатьом людям. Саме така реакція виникає при неправильному травленні. Вживання води призводить до гальмування засвоювання їжі. Вона залишається в шлунку, а людина відчуває дискомфорт, важкість, здуття, газоутворення;
  3. Зниження імунітету шлунково-кишкового тракту. Сік шлунка втрачає свої природні властивості захисту організму. Така ситуація збільшує ймовірність харчових отруєнь, кишкових інфекцій. Робота організму побудована таким чином, що запивати їжу не слід;
  4. Відсутність користі від продуктів харчування. Навіть якщо вживати здорову їжу можна звести користь від продуктів до нуля. Це пов'язано з тим, що при запевняє шлунковий сік розбавляється з спожитої рідиною. Всі корисні вітаміни, мінерали та мікроелементи не вбираються в організм.

Чим категорично не можна запивати їжу?

Молоко є несумісним з їжею. Воно сприяє погіршенню травлення, а також активізує процес бродіння в шлунку.

Холодні напої або соки з льодом також під забороною. Вони активізують перистальтику кишечника, а значить зовсім скоро ви знову відчуєте спрагу. Ціни на бутильовану воду «Скандинавія» в нашій компанії доступні кожному. Ми знаходимося в Україні і будемо раді співпраці.

З вищесказаного випливає, що вживати воду або інші напої з їжею не рекомендується для вашого здоров'я. А ось перед їжею випити стакан води дуже корисно. Найкраще це робити за 30 хвилин до прийому їжі.

Таким чином ви підготуєте організм до роботи, звільнивши шлунок від слабших травних соків і активізувавши обмінні процеси. Також вода дозволяє частково вгамувати голод, тому Ви швидше насититеся і не наберете зайву вагу. Вибрати і купити якісну питну воду «Скандинавія» можна в нашій компанії - ми забезпечимо вашу сім'ю і робочий колектив в офісі.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською