Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Міфи про артезіанську та льодовикову воду

Артезіанська вода зі свердловин вважається одним із найбільш популярних та безпечних видів питної води. У нашій статті ми розповімо про те, як пов'язані значення талої льодовикової та артезіанської води, чим вони відрізняються і які помилкові судження про них можна почути найчастіше.

 

Міф № 1. Льодовикова та артезіанська води не відрізняються своїми параметрами

 

Давайте розглянемо, що таке тала льодовикова вода і якими особливостями вона відрізняється від відомої артезіанської. Головними відмінностями артезіанської та льодовикової води можна назвати такі:

  • склад;
  • структура.

Відмінності в структурі льодовикової та артезіанської вод впливають на засвоєння організмом – льодовикова засвоюється значно швидше.

 

Міф №2. Навіть домашня свердловина може давати артезіанську воду

 

Споживачі часто думають, що навіть простий колодязь чи свердловина здатні давати гарну артезіанську воду. Але це лише міф. Артезіанську воду викачують із вапнякових свердловин у будь-яких зонах. Глибина таких свердловин може сягати 300 метрів.

На відміну від артезіанської, льодовикову воду можна видобути лише в деяких місцях нашої планети. Наприклад, відоме наявністю льодовикової води джерело Hlíðarendi Spring в Ісландії — місце, де надходження води відбувається безпосередньо з льодовиків, що тануть. Видобувати таку воду можна навіть на невеликій глибині, на відміну від артезіанської.

 

Міф №3. У такій воді немає мікроелементів

 

Це чергова, досить поширена помилка. Артезіанська вода на глибині понад 200 метрів проходить крізь численні гірські породи. У процесі вона наповнюється хімічними елементами:

  • із залізних руд відбувається насичення залізом;
  • вапнякові породи поповнюють воду карбонатом кальцію та магнію.

Статистика вчених: високі льодовикові накопичення не мають шкідливих хімічних накопичень, що гарантує унікальну екологічну безпеку льодовикової талої води. Під час танення у крижаних породах зберігається водень протий, який безпосередньо відповідальний за високу, порівняно з іншими типами води, здатність розчиняти та значно прискорювати біохімічні процеси. При протіканні через гірські породи вода з льодовиків також вбирає велику кількість мікроелементів.

 

Міф № 4. В артезіанській та льодовиковій водах немає органічних елементів

 

Це міф, але водночас у ньому є частка правди. Обидва види води, що розглядаються, здатні довгий час зберігатися в початковому стані і не псуватися. Такий ефект можливий завдяки тому, що наявність органічних компонентів у них дуже мале. Протікаючи крізь скупчення порід, вода піддається природній фільтрації, тому вода, що видобувається в екологічно чистих (особливо гірських) зонах, характеризується високими параметрами запаху, кольору, смаку і не несе загрози при вживанні.

 

Переваги артезіанської та льодовикової води

 

Завдяки специфіці розташування водяних пластів, артезіанська та льодовикова води мають унікальні властивості та смакові особливості. Серед основних переваг такої води виділяють:

  • унікальні смакові властивості, що залежать від зони, де протікає вода;
  • відсутність забруднень, що дозволяє вживати воду сирою – без попереднього кип'ятіння;
  • оптимальний склад, у тому числі мінерали, що гарантує безпеку здоров'ю та зміцнення імунітету.

Багато хто вважає, що якість води не має значення. Але насправді - це один із головних факторів, здатних впливати на здоров'я та загальний стан організму.

 

Чому варто замовити артезіанську воду?

 

Хороша питна вода – необхідний для життєдіяльності людини ресурс. Вода здатна впливати на роботу органів, загальний стан здоров'я та імунітету. Доставка води у Києві дає можливість отримати необхідну кількість води не виходячи з дому. При цьому ви отримуєте гарну питну воду, яка є безпечною для вашого здоров'я. Серед переваг доставки:

  • можливість замовлення на будь-який зручний час;
  • доставка за вказаною адресою;
  • гарантія чистоти та екологічності води.

Навіть вода з власної свердловини не може бути настільки корисною, як артезіанська і льодовикова. Підтримуючи питний режим, ви дбаєте про своє здоров'я та загальний стан.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською