Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Хімічні властивості і вимоги для питної води

Про користь питної води для організму людини годі й казати. Цю тему постійно зачіпають прихильники правильного харчування, дієтологи і лікарі, в один голос стверджуючи, що в день необхідно випивати мінімум 1,5 літра чистої води. При цьому дуже важливо знати, що саме ми отримуємо з цієї незамінною рідиною. А для цього давайте розберемося з хімічним складом води і основними вимогами, які висуваються до нього.

Хімічний склад води

Стандартна формула води Н₂О залишилася тільки в таблиці Менделєєва, сучасні реалії внесли до складу рідини свої корективи, за якими визначають - яка вода вважається технічною, а яка підходить для щоденного вживання. Коли ми говоримо про питну воду, то маємо на увазі бутильовану, адже вода з крана в нашому регіоні не відповідає санітарно-гігієнічним нормам, що пред'являються до всіх харчових продуктів.

Основні показники якості води умовно можна розділити на фізичні, бактеріологічні та хімічні. У свою чергу хімічні показники визначаються кількома критеріями.

  1. Жорсткість. Цей показник визначає співвідношення у воді іонів кальцію і магнію. У підземних джерелах на великій глибині вода має найбільшу жорсткість (8-10 мг-екв / л). Ближче до поверхні ступінь жорсткості зменшується до 3-6 мг-екв / л. Це вважається оптимальний показник для якісної бутильованої питної води. Показник рівний менше 1,5 мг-екв / л визначає занадто м'яку воду, яка вимиває з організму цінний кальцій, а це прямий шлях до ряду захворювань.
  2. Окислюваність. Цей критерій визначає скільки в рідині міститься органічних сполук. Ця цифра може зашкалювати, коли вода сильно забруднена побутовими відходами, які потрапляють в міські резервуари. Ось чому пити з водопровідного крана категорично не можна, адже застарілі очисні системи не справляються з усіма шкідливими речовинами, які потрапляють у воду.
  3. Мінералізація. Важливий показник для якості питної води, який показує вміст у воді розчинених солей. Сама мінімальна межа - 100 мг / л, а оптимальна коливається в межах 200-400 мг / л. Чим вище ця цифра, тим більш гіркий смак з'являється у рідини, і вона стає надмірно солоної.
  4. Рівень pH. Іони водню, а точніше їх активність визначає рівень pH. Вважається, що нейтральна вода має показник рівний 7, при меншій активності йде зсув в бік кислотності, а при більшій - середовище стає лужний.

Але не тільки хімічний склад визначає, яку доставку бутильованої води ми обираємо. На якість також впливають додаткові критерії.

Додаткові вимоги до питної води

Відповідно до Держстандарту, вода, крім хімічного складу, оцінюється по 3-м основним вимогам: бактеріологічний, органолептичний і токсикологічний. Перший критерій показує наявність в питній воді бактерій і патогенних мікроорганізмів. У випадку з першими, ендограмнегативні бактерії повинні бути присутніми у воді, а ось наявність хвороботворних бактерій повинно бути зведене до мінімуму.

Органолептична величина визначається за:

  1. запахом питної бутильованої води;
  2. кольором рідини;
  3. температурою води;
  4. смаком і післясмаком;
  5. каламутністю і наявністю осаду.

Перед вживанням води зверніть увагу на її запах, в якому не повинно бути сторонніх ароматів: Хлорфенолу, землі або гнилі. Оцініть прозорість рідини, яка виключає наявність мутного осаду. Обов'язково проконтролюйте температуру води, вона повинна не опускатися нижче -5 ° С, а краще намагайтеся вживати теплу воду кімнатної температури.

Останній показник - токсикологічний оцінює нешкідливість води з боку її хімічного складу. Рідина перевіряється на відсутність: миш'яку, ртуті, хрому, а також залишків нафтопродуктів і пестицидів. Ці речовини можуть завдати непоправної шкоди організму. Тому замовляйте бутильовану питну воду тільки у перевірених виробників, які підтверджують якість продукту відповідними сертифікатами.

Доставка питної води

Поставтеся уважно до найважливішого продукту для нашого організму, дозвольте собі пити тільки чисту воду «Skandinavia». Ми гарантуємо бактеріологічну та харчову безпеку питної води, яка проходить етапи підготовки на сучасному високотехнологічному обладнанні від провідних світових брендів.

  1. Водозабір з свердловини з озонуванням, завдяки якому не змінюється структура і склад бутильованої води.
  2. Механічне очищення від піску і важких металів.
  3. Коригування смаку і запаху, а також зниження розчинних органічних речовин за допомогою адсорбційного фільтра з активованим вугіллям.
  4. Пом'якшення води, щоб знизити вміст кальцію і магнію.
  5. Купажування для отримання оптимального складу, що відповідає фізіологічним нормам.

Якість бутильованої питної води «Skandinavia» підтверджено сертифікатами якості та позитивними відгуками постійних клієнтів. Ми пропонуємо не тільки доставку воду, а й хороший вибір професійного обладнання та витратних матеріалів. Доставка питної води здійснюється по всій території Києва. Доступна ціна та знижки постійним клієнтам гарантовані. Для замовлення вам необхідно просто залишити заявку на сайті або зв'язатися з нами за телефоном 0443370505. Наші привітні менеджери дадуть відповідь на всі ваші питання і швидко оформлять замовлення.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською