Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Ефективні поради, як привчити дитину пити воду

Немовлята на грудному вигодовуванні отримують достатню кількість води, так як молоко містить її до 75%. Але коли в раціоні малюка з'являються готові суміші і каші, то необхідність в чистій воді зростає. Саме тоді у батьків з'являється необхідність привчати дитину до пиття. Наведемо поради, як це зробити ефективно і безболісно для обох сторін.

Норми споживання води в кожному віці

До 1 року дитина отримує достатньо води з материнського молока. Фахівці не рекомендують поїти дитину, яка отримує достатньо поживних речовин і рідини для свого віку. Але коли починається прикорм, то поступово слід вводити в раціон воду.

За нормами ВООЗ дітям від 1 до 3 років необхідно споживати в день до 1 л рідини. Мається на увазі не тільки чиста вода, але і страви, які її містять у великій кількості. Наприклад, якщо в раціоні дитини превалюють фруктові та овочеві пюре, рідкі каші і дитячі супи, то, можливо, йому не потрібна додаткова рідина. Але якщо раціон переважно складається з сухих продуктів, то слід стежити за вживанням води.

З 3 до 7 років дітям рекомендується вживати до 1,5 л рідини в день. На частку чистої води може припадати від 1 до 2 склянок, в залежності від раціону дитини.

З 7 років потреби у воді зростають. Тепер дитині необхідно не менше 1,7 л рідини в день. Чай, соки, компоти, супи входять в цей показник, але фахівці радять привчати дітей до споживання чистої води, яка корисніше для здоров'я, ніж солодкі напої.

Яка вода підходить?

У дитячому харчуванні не може бути компромісів, тому якість води для дитини має бути найвищою. Водопровідна, кип'ячена і відстояна не підійде, тому що містить шкідливі домішки і осад. Оптимальним варіантом стане питна столова вода кімнатної температури, наприклад, бутильована або фільтрована. Для малюків рідина повинна бути підігріта до температури тіла.

Відмовтеся від газованої і мінеральної води, так як вони досить важкі для шлунка дитини. Такі напої можна давати дітям тільки після 7 років. В ідеалі дитина повинна полюбити пити чисту воду. Давайте дізнаємося, як це зробити.

Як привчити дитину до питного режиму: 5 порад

Власний приклад - найкращий варіант продемонструвати важливість питного режиму. Якщо батьки дотримуються питного режиму і регулярно п'ють воду в необхідних кількостях, то дитина з дитинства отримує корисну звичку. Але що, якщо цього не відбувається? У такому випадку допоможуть поради:

  • • На початковому етапі допоможуть красиві дитячі пляшки для води. Підійдуть тільки багаторазові з нетоксичного пластику.
  • • Використовуйте трубочки і красиві склянки. Діти обожнюють пити через трубочку, тому нехай в пляшці або склянці з водою завжди буде зручна соломинка.
  • • Придумайте гру, наприклад, що в пляшці знаходиться не звичайна вода, а чарівна рідина, від якої з'являються надздібності.
  • • Розкажіть, що регулярне пиття чистої води зробить його сильним і здоровим, а також допоможе швидше вирости.
  • • Тримайте питну воду на видному місці, щоб дитина при найменшому відчутті спраги легко могла попити.

Ніколи не змушуйте дітей пити воду, інакше можна домогтися зворотнього ефекту. Намагайтеся не акцентувати увагу на процесі пиття, нехай дитина п'є тоді, коли хоче. Тільки природним чином можна виробити корисну звичку. Для пиття дитини оптимально підійде очищена столова вода «Скандинавія», яку можна замовити в бутлях 19 л за оптовими цінами.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською