Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Дезінфекція та експлуатація бутлів для води

Бутлі для води забезпечують правильне зберігання рідини. Протягом терміну зберігання, вода не змінює свої характеристики і зберігає первинні смакові якості. Однак багато хто після використання води залишають бутлі і продовжують їх багаторазову експлуатацію.

Для того, щоб тара зберегла свої властивості, не слід використовувати її ні для чого крім води. Тобто наливати воду, потім сік, а потім морс - не рекомендується. Важливо своєчасно проводити чистку ємності. Не можна для цього використовувати миючі засоби, які не рекомендовані виробником. Якщо не дотримуватися цих правил, то будуть втрачені характерні особливості полікарбонату.

Як правильно зберігати бутлі для води?

Неправильне зберігання бутлів для води призведе до зменшення терміну їх експлуатації. Тому важливо прислухатися до рекомендацій:

  1. Тримати подалі від прямих сонячних променів і не піддавати різким перепадам температури повітря. Тобто зберігання в погребі чи на балконі - не підійде;
  2. Уникати попадання пилу і бруду в бутель. З ними можуть проникнути мікроорганізми, які приведуть до зростання водоростей. В такому випадку пляшку краще викинути;
  3. Наливати в бутлі виключно чисту воду. Це пов'язано з запахами, які залишаться в ємності;
  4. Не зберігайте пляшки поруч з хімічними речовинами або ємностями з сильним запахом. Це пов'язано з тим, що полікарбонат вбирає запах.

Ємності для води мають високий рівень міцності, однак стежити за правильністю експлуатації обов'язково треба. Якщо помістити повну бутель на мороз, то вона лопне. При цьому полікарбонат стійкий до механічних ударів, однак тривалий механічний вплив знизить термін експлуатації.

Важливо зберігати бутлі в сухому місці без попадання сонячних променів. Не допускати падінь з висоти, а також використання не за призначенням. При ударі виникає напруга матеріалу, тому підвищується ймовірність розриву при експлуатації. Візуально після падіння можна виявити невеликі тріщини в області кутів вироби. Після наповнення рідиною бутель може почати протікати.

Як правильно мити бутлі в домашніх умовах?

Неправильний догляд і експлуатація - головні причини зменшення терміну експлуатації. Правильно мити бутлі вміють далеко не всі - адже їх не можна мити, використовуючи засоби для чищення посуду.

Перед початком чищення слід відкрити кришку і впевнитись у відсутності зайвих запахів. Огляньте бутель з усіх боків на відсутність тріщин або інших пошкоджень. Якщо вони виявлені, то необхідно просто викинути її. Бутлі дуже чутливі до високих температур і типу миючого засобу. Тому при чищенні необхідно використовувати ті препарати, які рекомендовані виробником.

Важливо пам'ятати, що лужні миючі засоби збільшують рівень крихкості, провокують утворення тріщин при подальшій експлуатації. Все це призводить до швидкої утилізації. Купити бутильовану воду в Україні можна в нашій компанії за вигідними цінами.

Рекомендації з чищення

Як рекомендації з чищення бутлів виділили такі:

  1. Температура води при митті не повинна бути вище 65 градусів;
  2. Пошкоджені бутлі рекомендується відразу утилізувати. При їх подальшої експлуатації в воду можуть потрапляти негативні мікроорганізми, що небезпечно для здоров'я;
  3. Відмовитися від використання лужних і агресивних миючих засобів. Для чищення використовувати виключно ті кошти, які рекомендовані виробником;
  4. Тривалість миття не повинна перевищувати 5 хвилин. Цього часу достатньо, щоб вимити бутель якісно.

Засоби, що використовуються при чищенні, повинні легко змиватися, щоб їх залишки не розчинялися в чистій воді.

Стерилізація і професійна чистка

З метою промислової стерилізації бутлів ефективне використання озонування та обробки парою. При цьому важливо правильно вибрати рівень концентрації і часу впливу, щоб повністю зберегти початкові властивості полікарбонату, з якого виробляють бутлі. Вибрати якісну воду з доставкою ви завжди можете в нашій компанії в Києві.

Деякі люди в домашніх умовах використовують техніку озонування, щоб очистити воду від шкідливих домішок і речовин. Це ефективний метод, який дозволяє отримувати корисну для організму рідину.

У професійному чищенню використовується машинне обладнання для мийки. З його допомогою гарантовано можна якісно промити бутлі зсередини, рівномірно розподіляючи засіб для чищення. Мийка складається з декількох етапів і завершується стерилізацією з обполіскуванням. В кінцевому підсумку ви можете бути впевнені, що частинок миючого засобу всередині бутлів не буде.

При професійної мийці чітко дотримуються правильні умови роботи: час, температурний режим, кількість миючого засобу, концентрація стерилізуючих речовин. Тому після обробки бутлі збережуть свої якісні характеристики, а ви зможете безпечно продовжувати експлуатацію.

Найвигідніше купити і пити хорошу мінеральну воду «Скандинавія» - вона рекомендується дорослим та дітям. У нас завжди доступна якісна питна вода за кращими цінами і з доставкою.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською