Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Чому у води різний смак

Кожна людина сприймає смак вживаної води по-різному. Це обумовлено індивідуальною особливістю рецепторів. Однак унікальна будова організму - не єдина причина того, що налита в чашку рідина може створювати різноманітні смакові відчуття.

Фактори впливу

На смак питної води з диспенсера або настільного кулера прямий вплив має джерело походження і мінеральний склад, якому властиві зміни через всілякі зовнішні чинники. Тому важливо вивчити інформацію про ці дані до моменту покупки бутлів для будинку або офісу.

Знайомство зі складом

Рідина, що не має ніяких відмінностей по запаху і прозорості, може мати різний смак. Це пояснюється наявністю в числі компонентів різної концентрації ряду мінералів і хімічних елементів. Серед них зустрічаються:

Кальцій і магній

За солодкість відповідають частки магнію і кальцію. Вони потрібні для підвищення захисних властивостей організму, запобігання м'язових спазмів, поліпшення тонусу судин. Також добавки стабілізують роботу нервової системи, нормалізують метаболізм в кісткових тканинах.

Хлористий натрій

Натрій хлорид дає чітко помітний солонуватий присмак. Даний електроліт підтримує кислотно-лужний і водний баланс, діє як природний безпечний ізотонік.

Сульфат магнію

Якщо з кожним ковтком відчувається гіркота, в числі інгредієнтів перевищений вміст сульфату магнію. У встановлених медичними стандартами дозах ця речовина сприятливо впливає на організм. Воно регулює обмін речовин, контролює м'язову збудливість. Також магнезію застосовують для боротьби із зайвою вагою, виведення шлаків і токсинів. Вона ефективна при отруєннях.

Вуглекислота

«Свіжість» надає вуглекислота. Вона є безпосереднім учасником багатьох метаболічних процесів в тілі:

  • • регулює діяльність дихального центру;
  • • впливає на електролітний склад крові людини;
  • • активізує ферменти і гормони.

Крім цього вуглекислий газ впливає і на інші біохімічні реакції (тонус ЦНС, стан бронхів, цілісність стінок судин).

Солі заліза

Розчинені солі заліза віддають іржею. З'єднання в значній мірі погіршують органолептичні властивості рідини, тому виробники проводять процедуру багатоступінчастого очищення. Перевищення норми заліза призводить до сумних наслідків зі здоров'ям. Можуть спостерігатися гострі алергічні реакції, слабкість і швидка стомлюваність, апатія, а в запущених випадках - в кабінеті лікаря діагностується виразка шлунка, патології дванадцятипалої кишки, ендокринної системи (утворення зоба, ущільнення щитовидної залози).

Варто дуже уважно ставитися до вибору постачальника питної води, віддаючи перевагу співробітництву з перевіреними і надійними компаніями. Очищена і розфасована в бутлі рідина зі збалансованим складом ідеально підходить для приготування страв кулінарії, заварювання чаю та кави, втамування спраги. Вона не завдає шкоди здоров'ю, допомагає підтримувати бадьорість, енергійність і хороше самопочуття.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською