Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Чим небезпечний хлор у воді?

Люди, які дотримуються принципів здорового способу життя, прагнуть захистити себе і членів сім'ї від негативного впливу хлору, присутнього у водопровідній воді. Речовину застосовують співробітники комунальних служб для дезінфекції, а також для прочищення від нальоту трубопроводів і допоміжного обладнання, яке застосовується в системах водопостачання. Вона являє собою токсичну хімічну сполуку з різким запахом, яка накопичуючись в організмі, провокує небезпечні захворювання.

Вплив хлору на здоров'я людини

Хлор потрапляє в тіло через носоглотку, а також в результаті контакту зі шкірою, слизовими оболонками. Результат - збої імунної та гормональної системи, патологічні зміни обміну речовин. Речовина провокує серйозне запалення ротової порожнини і стравоходу, призводить до загострення астматичних нападів, підвищує рівень холестерину в крові.

Порушення відзначаються і за іншими напрямами:

  1. Запальні процеси на шкірі
    На шкірних покривах виникають ранки і лущення, посилюється чутливість до зовнішніх подразників.
  2. Утруднене дихання
    Людину мучить кашель, відчувається здавленість в області грудної клітини, біль в горлі.
  3. Затуманення свідомості
    Якщо ступінь отруєння важка, є ризик втратити свідомість, зіткнутися з судорожним скороченням м'язів.

Зв'язок хлору і онкологічних захворювань

Доданий в питну воду для знезараження, хлор активно вступає у взаємодію з речовинами органічного та неорганічного з'єднання. В результаті в рідині утворюються отрути, канцерогенні і мутагенні сполуки, токсини. Найбільшу загрозу становлять трібромметан, тригалогенметани, хлороформ, поліхлоровані біфеніли.

Речовини в міру накопичення у великих дозах в тканинах і органах, викликають рак шлунка, ободової і прямої кишки, печінки і сечового міхура, а також провокують проблеми з системою травлення.

Небезпека для дітей та вагітних жінок

В основній групі ризику - маленькі діти. Вони не мають зміцнілого імунітету, тому при регулярному вживанні води з хлором, у дівчаток і хлопчиків діагностують ГРВІ, алергічні прояви, феніт, пневмонію. Вагітні жінки також повинні поставити на контроль якість питної води. Якщо дана рекомендація буде проігнорована, то у плода можуть виникнути вроджені патології. Наприклад - пороки серця, порушення діяльності мозку.

Як уберегтися від ризиків?

Щоб захистити сім'ю, необхідно встановити в будинку комплексну систему очищення або користуватися послугами з доставки артезіанської води Скандинавія в бутлях 19 літрів. Насичена мікроелементами рідина, що подається з підлогового або настільного кулера, не просто вгамує спрагу і відновить гідробаланс. Вона забезпечить надходження в організм корисних речовин, які підтримують нормальну роботу всіх систем і тканин.

У якісній воді відсутні сполуки хлору, солі важких металів, канцерогенні речовини і бактерії. Вона ідеально підходить для приготування кулінарних страв, напоїв - чаю, кави, фруктових морсів та ін.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською