Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Чи впливає вода на старіння?

Вчені давно довели, що клітини людського організму перебувають у працездатному стані значно довше, якщо вдається досягти постійного припливу рідини та стабільного виведення токсичних речовин із клітинної структури.

Паралельно аналізувалися питання про те, як обсяги рідини позначаються на ризику придбати хронічні захворювання та тривалості життя.

 

Як вода впливає на час старіння

 

Сам собою фізіологічний процес старіння не можна припинити. Але протягом десятиліть відбувалися дослідження з пошуку методів зробити старіння повільнішим. Одночасно з'ясовувалися фактори, що викликають швидкий прогрес руйнування клітин та загального в'янення організму.

Сучасна методика проведення експериментів та дослідів заснована на принципі точного аналізу наявного в крові рівня натрію. Нормальний показник зустрічається далеко не у кожної людини. Перевищення допустимої норми натрію завжди вважається своєрідним індикатором розвитку багатьох захворювань та біологічного старіння. Порушений водний баланс збільшує ризик виникнення згубних захворювань:

- онкологічні захворювання;

- хронічний діабет;

- порушення роботи серцево-судинної системи;

- хвороба Альцгеймера;

- гіпертонія;

- деменція та остеопороз.

Хоча на розвиток подібних недуг впливає багато факторів, нестача води або її погана якість можуть бути серед основних.

 

Старіння та зневоднення – який між ними зв'язок?

 

Декілька дослідницьких центрів ретельно пропрацювали теорію впливу води на можливість уповільнити процеси старіння. Особлива увага була приділена віковій групі від 45 до 66 років.

Технологія тестування базувалася визначення кількості натрієвих сполук у складі крові. Приймалося до уваги те, що даний елемент виконує функції електроліту, необхідного для формування нормального рідинного балансу в крові. Підсумковий результат – це рівень насичення крові натрієм в діапазоні від 135 до 145 ммоль на 1 літр.

Починаючи з позначки 145, суттєво зростав ризик хронічних недуг. Постійний недолік рідини призводить до руйнування клітин, катастрофічного зниження опору від впливу негативних факторів та старіння прискореними темпами.

 

Як вода впливає на шкіру?

 

Ми тією чи іншою мірою навчилися долати психологічне старіння. Але з фізіологічним справитися навряд чи вдасться в найближчому майбутньому.

Деякі вчені вважають, що саме клітини шкіри першими втрачають свої здібності через процес старіння. Існує маса прийомів підвищити параметри зволожуваності шкірного покриву традиційними зовнішніми засобами – поживними оліями, кремами, лосьйонами та іншими аналогічними складами. Але косметологи можуть покращити лише зовнішній шар шкірного покриву.

Причина проблем зі шкірою полягає у порушеннях стабільного виконання її основної функції – нормального виділення поту для регулювання температури тіла. При недостатній кількості води відбувається зневоднення, шкіра пересихає і на ній швидко утворюються зморшки та тріщини.

Тільки за умови пиття якісної води в потрібних обсягах підвищується ефект від застосування препаратів, що омолоджують шкіру. За рахунок використання якісної води старіння уповільнюється – це сприяє зволоженню шкірного покриву, через розширені пори корисні креми проникають усередину, а токсини виводяться назовні.

 

Декілька порад для підтримки правильного водного балансу

 

Загальні висновки на основі викладеної у статті інформації можна сформулювати так:

- стабільна підтримка водного балансу залишається найголовнішим способом забезпечення нормального стану організму та уповільнення процесу старіння;

- завдяки постачанню внутрішніх органів достатньою кількістю рідини своєчасно здійснюється виведення різноманітних відходів життєдіяльності та токсинів;

- зневоднення прискорює старіння організму;

Для підтримки організму у нормальному стані пийте чисту артезіанську воду рівномірно протягом дня.

 

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською