Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Як правильно вибрати питну воду?

Вода - джерело життя, а якісна питна вода - джерело здоров'я та довголіття. Не секрет, що сама людина складається на 50-55% із води, тому для оптимального розвитку, міцного здоров'я потрібна лише якісна вода.

Як вибрати хорошу питну воду?

Здається, що вода однакова на смак. Але це далеко не так і це може підтвердити 8 з 10 осіб, які регулярно вживають необхідну кількість (близько 2х літрів) води на день.

Вона відрізняється за смаком, свіжістю, жорсткістю і навіть відтінком. Питна вода повинна мати наступні критерії:

  • природністю. Джерело, артезіанська свердловина і навіть гірський струмок - відмінний варіант, якщо ви впевнені у чистоті води;
  • збалансований склад. Показники кислотності, жорсткості, солей, лугів та інших мікроелементів повинні бути в межах норми;
  • рівнем чистоти, тобто відсутністю сполук, які можуть негативно позначитися на здоров'ї.

При мінералізації 0,2 г/л – 0,5 г/л вода вважається прісною, а з показником 1 г/л – 3 г/л – мінералізованою. Найчистішою від домішок, тобто найбільш прісною вважається тала вода.

Виходить, що вода, яку ми п'ємо – це не лише H2O. Вся необхідна інформація про склад обов'язково має бути вказана на етикетці.

Які мають бути показники питної води?

Державні санітарні норми розроблено і для питної води. Згідно ДСанПіН 2.2.4-171-10, якісна питна вода, яка допустима до використання, повинна мати безпечні характеристики.

Показники такі:

  • жорсткість – трохи більше 7 ммоль/дм3;
  • водневий показник – 6-9;
  • загальна мінералізація – 1000(15000) мг/л;
  • ПАР – не більше 0,5 мг/л;
  • нафтопродукти – не більше 0,1 мг/л;

Тестування води також проводиться на радіоактивність, наявність токсичних домішок, шкідливих бактерій та забруднень.

Як вибрати бутильовану воду?

Найчастіше у ємностях великого обсягу продають саме артезіанську воду. Чому артезіанська вода вважається чистою та корисною? Тому що на такому рівні залягання (мінімум 100 метрів) її складно чимось забруднити.

Як правило, бутлі для води виготовляються з полікарбонату, який хімічно нейтральний і не взаємодіє з водою, легко миється та підходить для багаторазового використання.

При виборі постачальника бутильованої води зверніть увагу на глибину свердловини та параметри води, зазначені на етикетці. Крім цього не соромтеся уточнити всі необхідні питання про місце видобутку води, її властивості, матеріал виготовлення тари у менеджерів компанії-постачальника, адже від цього залежить Ваше здоров'я.

Оцінка питної води різних марок також часто проводиться незалежними лабораторіями, інформацію та рейтинги ви легко знайдете за відповідними запитами в інтернеті.

Як вибрати питну воду у пляшках?

Найбезпечнішою тарою для невеликих обсягів води вважається скло. Навіть при значному перегріві скло не вступає в реакцію з водою та не допускає забруднення води. Як правило, вода в скляних пляшках коштуватиме дорожче за воду, розлиту в пластикову тару.

При виборі води у пляшках:

  • виділяємо відсутність опадів та відзначаємо прозорість. В іншому випадку воду брати не варто;
  • вивчаємо термін придатності. Потрібно пам'ятати, що у тарі зі скла вода зберігається до 24 місяців, із пластику – до 18 місяців;
  • уважно читаємо етикетку, на якій має бути зазначена вся інформація – хімічний склад, призначення – їдальня, лікувальна, мінеральна, місцезнаходження свердловини, виробник тощо;
  • довіряємо відомій торговій марці. Найчастіше великі компанії цінують свою репутацію і поставляють на ринок якісний продукт;
  • беремо пляшку з акуратною, рівною кришкою без видимих пошкоджень.

Дотримуйтесь простих рекомендацій від компанії Scandinavia і Ви завжди зможете вибрати якісну питну воду для себе та своєї сім'ї!

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською