Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Вода: як пити правильно

Вживаючи достатню кількість води, людина забезпечує собі відмінне травлення та обмін речовин, нормальний стан шкіри та волосся, працездатність, а також своєчасну евакуацію шкідливих речовин з організму. Але, щоб отримати всі ці ефекти, важливо знати, як і в яких кількостях пити воду.

У який час краще пити воду?

Існують базові правила, які потрібно запам'ятати, щоб вживана рідина принесла максимум користі:

  • склянка води — відмінний початок дня. Пити рідину потрібно через 15 хвилин після пробудження. Така процедура «включає» обмін речовин;
  • також склянку води буде корисний у вечірній час, але не пізніше, ніж за годину до сну;
  • тим, хто займається спортом, корисно пити воду за годину до початку тренування. Під час виконання вправ також рекомендується поповнювати запас рідини, і робити це потрібно часто і потроху;
  • тим, хто мріє схуднути, корисно включати в раціон воду з додаванням лимонного соку. Стакан такого «коктейлю» за 30 хвилин до трапези вже через місяць позбавить від кількох зайвих кг;
  • дієтологи рекомендують випивати склянку води після вживання зеленого чаю, кави або будь-яких видів алкоголю;
  • а якщо людина з'їла страви з м'яса, грибів або інших «важких» продуктів, протягом 2-2,5 годин краще відмовитися від води, щоб не заважати переварюванню їжі.

Корисно знати: рідина повинна бути кімнатної температури, оскільки тільки в такому випадку вода втамовує спрагу в повному обсязі.

Про добових нормах вживання води

Норма для дорослого: 1,5-2,5 літра. При цьому, одні лікарі вважають, що пити потрібно стільки, скільки хочеться, інші — рекомендують вважати склянки (не менше 7-13 в день). ВООЗ в якості норми називає обсяг в 30 мл на кожен кілограм ваги. Тобто, людині з масою тіла 60 кг, в добу необхідно не менше 1,8 літра води.

Однак, всі єдині в тому, що при розрахунку норми важливо враховувати стан здоров'я і особливості зовнішніх умов. Так, в спеку, при стресі, під час спортивних тренувань і в деяких інших ситуаціях, коли організм посилено втрачає вологу, обсяг потрібно нарощувати, а, наприклад, взимку — знижувати.

Також збільшене вживання води рекомендовано курцям і кавоманам в якості профілактики зневоднення. А тим, хто страждає від гіподинамії, дотримання норм вживання рідини, допоможе уникнути накопичення зайвої ваги (часто спрага при відсутності достатньої фізичної активності сприймається як голод).

Яку воду пити

Вода повинна бути чистою, негазованої і якісною. Водопровідна не підходить навіть для приготування їжі, не кажучи вже про пиття.

Однак, це не означає, що міському жителю ніде взяти корисну для здоров'я воду.

Замовити чисту воду, яка потребує додаткового очищення, можна на сайті https://skandinavia.com.ua/ в будь-який зручний для вас час.

Доставка здійснюється в будь-яку точку Києва. При замовленні від двох одиниць надається знижка.

А для тих, хто хоче зробити вживання води корисним, а покупку — зручною, ТМ «Скандинавія» пропонує придбати професійне обладнання з можливістю замовити необхідні витратні матеріали.

Вода від природи в центрі мегаполісу тепер доступна кожному!

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською