Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

У чому зберігати воду і як зберегти її корисні властивості?

У чому зберігати воду і як зберегти її корисні якості?

З поширенням інтересу до здорового способу життя, люди усвідомили важливість налагодженого питного режиму. У зв'язку з цим особливої актуальності набув аспект грамотного зберігання очищеної води. Яка тара здатна зберегти корисність і чудовий збалансований смак? Від яких варіантів краще відмовитися? Ці питання вимагають детального розгляду.

Знайомство з класифікацією

Вода підрозділяється на три основні категорії:

  1. Бутильована
    Купити бутильовану воду можна в будь-якому супермаркеті або продуктовому магазині. Вона очищена за допомогою багатоступеневих фільтрів від шкідливих домішок, важких металів, солей, сполук хлору.
  2. Мінеральна
    Для додання рідини максимально корисного складу виробники проводять процедуру мінералізації, збільшуючи вміст незамінних мікроелементів. Таку продукцію використовують в лікувальних цілях за призначенням лікаря для досягнення певного терапевтичного ефекту.
  3. Дистильована
    У раціон дистильовану воду не вживають, оскільки в ній повністю відсутні необхідні мінеральні компоненти.

Правила організації зберігання: граничні терміни, правильна упаковка

Вибір тари здійснюють з урахуванням типу води, її складу і властивостей. Глечики і баки зі скла, емалі, срібла застосовують для рідини, яку планують вживати в раціон для втамування спраги, а також використовувати в процесі приготування різних кулінарних страв. Перераховані матеріали мають чудові експлуатаційні характеристики, відповідають вимогам санітарно-гігієнічних стандартів. Їх поверхня не схильна до утворення патогенної мікрофлори - вона легко очищається від забруднень, піддається дезінфекційній обробці, яка проводиться в профілактичних цілях. Щоб максимально продовжити термін зберігання, температуру в приміщенні підтримують в діапазоні 7-10 градусів за Цельсієм.

Якщо вода призначається для технічного застосування - поливу рослин, збирання, її наливають у контейнери з непрозорими стінками. Їх розміщують подалі від джерел тепла і світла - радіаторів контуру обігріву, вікон. Також важливо не допустити контакту з небезпечними хімікатами - пестицидами, бензином, фарбами. Вода з джерел або колодязів зберігає властивості до трьох років. Її заливають в каністри з металу, стінки яких з внутрішньої сторони покриті декількома шарами емалі.

Відфільтровану і відстояну воду з крана не рекомендується зберігати більше ніж 72 години. Для кип'яченої рідини цей термін ще менше - близько 12 годин. Справа в тому, що процес кип'ятіння повністю змінює структуру - відбувається очищення не тільки від шкідливих, а й від корисних сполук. Крім того, в рідині деякі компоненти можуть неконтрольовано трансформуватися в небезпечні речовини, які викликають в організмі негативні зміни. Щоб виключити ризики, варто вживати очищену воду з електричних помп, настільних і підлогових кулерів, доставкою та виробництвом якої займаються перевірені постачальники. Відповідальні компанії строго контролюють кожен етап, проявляючи максимальну турботу про здоров'я і високу якість життя кожного замовника.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською