Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Топ-10 країн із найчистішою питною водою

Чи знаєте ви, що 97% води на Землі – це солона вода і лише 1% придатний для пиття? Захист цього дорогоцінного ресурсу від подальшого забруднення як ніколи важливий. Через техногенні фактори, що погіршуються, якість води стрімко падає. Однак у світі ще достатньо країн, які дбайливо оберігають свої водні ресурси. У цій статті Ви дізнаєтесь, які країни очолюють список із найкращими водними ресурсами — дізнайтеся, де найчистіша питна вода сьогодні!

 

1. Фінляндія

 

Чи знаєте ви, що Фінляндія вважається країною із найчистішою питною водою у світі? Оскільки 80% води у Фінляндії класифікується як чиста, а по всій країні розташовано понад 188 тисяч різних типів озер, не дивно, що у Фінляндії є інфраструктура для безпечної обробки та розподілу питної води. Насолоджуйтеся смаком справжньої фінської гостинності — досліджуйте незаймані озера Фінляндії та спробуйте чисту питну воду.

 

2. Ісландія

 

Недарма Ісландія відома своїми красивими водоспадами – за великої кількості льодовикових і гірських річок чисту питну воду можна знайти у будь-якому куточку країни. Але це не все! Є також гарячі джерела, ущелини та інші дива природи, які чекають, щоб їх досліджували, що робить Ісландії справді особливим місцем для відвідування.

 

3. Швейцарія

 

Швейцарія славиться своєю чистотою та незайманою природою. Про це свідчить висока якість питної води. 80% питної води у Швейцарії надходить із підземних джерел та озер, що робить її ідеальною для споживання. Пити воду можна навіть прямо із багатьох джерел у Швейцарії без будь-якої додаткової обробки!

 

4. Нова Зеландія

 

Нова Зеландія відома своїм красивим ландшафтом і багатою культурою, але мало хто знає про її приховану перлину - незаймані запаси прісної води. Вода Anzana надходить із одних із найчистіших джерел у Новій Зеландії, що робить її справді унікальною. Без додавання хімікатів або консервантів Anzana принесе смак чистої джерельної води до вас додому.

 

5. Норвегія

 

Норвегія славиться одними з найякісніших і найчистіших вод у світі. На відміну від Нової Зеландії, у Норвегії існує спеціальний та складний процес очищення, який гарантує, що всі її поверхневі води вільні від домішок перед потраплянням у водопровідну систему. Завдяки високим стандартам Норвегії щодо чистоти води ви можете бути впевнені, що отримуєте воду лише найвищої якості.

 

6. Італія

 

Термальні джерела Фьюджі відомі своїми лікувальними властивостями та роблять його одним із найвідоміших термальних курортів Європи. Говорять, що завдяки цілющим властивостям, не схожим ні на що інше у світі, його мінеральний склад допомагає при сечокам'яній хворобі та інших захворюваннях.

 

7. Швеція

 

Швеція відома своїм акцентом на здоровий спосіб життя та турботою про навколишнє середовище. Завдяки суворим стандартам якості води у країні шведи можуть спокійно пити воду з-під крана. Не кажучи вже про те, що їм не потрібно турбуватися про забруднення навколишнього середовища пластиком. Крім того, вода з-під крана нітрохи не гірше бутильованої за смаком та якістю!

 

8. Австрія

 

Австрія – місце, де можна сміливо пити прямо з-під крана! Міністерство охорони здоров'я суворо стежить за якістю води у комунальній системі водопостачання, щоб вона відповідала найвищим стандартам. Австрійці мають доступ до кришталево чистої та безпечної питної води – і все це з власного крана!

 

9. Франція

 

Франція також займає ТОПове місце серед країн, що мають найчистішу воду у світі. У цій країні, в Альпах, розташувалися численні термальні та мінеральні джерела, які з кожним роком приваблюють велику кількість туристів. Саме у Франції виробляються всесвітньо відомі бренди води, такі як Evian, Vittel і Perrier.

 

10. Нідерланди

 

Завершує наш ТОП-10 чудова країна Нідерланди, на території якої пролягає водопровід із питною водою. Варто зазначити, що матеріали, з яких виготовлені труби, є нержавіючими. Вода тут не піддається хлоруванню, тож голландці можуть спокійно пити воду з-під крана.

 

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською