Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Пиття води при Covid-19

Питний режим при коронавірусі

Однією з найпідступніших хвороб сучасності вчені називають Covid-19. Хвороба переважно протікає в легкій і середній формі важкості, однак в деяких випадках провокує патологічні зміни в організмі - дає ускладнення на нирки, печінку, легені. Діє інфекція вибірково - страждають люди різного віку і гендерної приналежності. Щоб захистити себе, і проявити шанобливе ставлення до оточуючих, при виявленні перших симптомів варто зв'язатися з сімейним лікарем, і зробити діагностику. Також рекомендується дотримання самоізоляції.

Одужання відніме менше часу при комплексному підході до лікування. Крім слідування розробленої лікарем терапії допоможе набути міцне здоров'я і добре самопочуття грамотно складений питний режим. При коронавірусі неприпустимо зневоднення організму, оскільки при дегідратації виникають складнощі з виведенням токсинів, що скупчилися в органах і тканинах.

3 причини контролювати споживання води при ковіді

Про попадання вірусу в організм можуть свідчити різні стани. У пацієнтів інфекційних відділень підвищується температура тіла, з'являється сухий кашель, спостерігається слабкість і швидка стомлюваність. Також характерні інші ознаки - втрата смаку та нюху, напади мігрені, озноб. Незалежно від особливостей прояву короновірусу за рекомендаціями ВООЗ хворим потрібно пити очищену воду з диспенсера, щоб втамувати спрагу. Цей крок потрібен для досягнення наступних цілей:

  1. Профілактика електролітного дефіциту
    Заповнюється запас солей натрію і калію, а також інших електролітів, які втрачаються при лихоманці з потом.
  2. Відновлення гідробалансу
    Своєчасно випитий стакан води запобігатиме порушенням гідробалансу, і пов'язаних з ним проблем (затуманення свідомості, м'язові спазми, сухість слизових оболонок дихальних шляхів, розлади з боку шлунково-кишкового тракту та ін.).
  3. Купірування запального процесу
    Імовірність запалень знижується.

Які напої включити в раціон?

Достатня кількість рідини підтримає імунітет, дозволить впоратися з захворюванням швидше. Крім чистої води можна пити натуральні ягідні морси, фруктові компоти, трав'яні чаї, а також парне молоко або нежирний бульйон. Напої не повинні бути холодними або надмірно гарячими. Найкраще - кімнатна температура.

Акцент на якість: яким вимогам повинна відповідати вода?

Для налагодження питного режиму потрібно коректно визначити добову потребу в рідині, відштовхуючись від ваги, віку, рівня фізичної активності, а також ретельно поставитися до питання якості води. Неприпустима присутність сторонніх шкідливих домішок і потенційно небезпечних сполук - хлору, солей важких металів.

Оптимальний варіант - збагачена мінералами вода Скандинавія, добута з артезіанських свердловин. Вона проходить багатоступеневу перевірку в лабораторіях, має офіційну супровідну документацію. Бутлі захищаються гігієнічної наклейкою, наявність якої підтверджує суворе дотримання санітарних норм. Доставку здійснюють додому або в офіс.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською