Щодня з 8:00 до 18:00
044 337 05 05
Створити заявку

Чи небезпечно пити воду з-під крана?

Для набуття міцного здоров'я та доброго самопочуття необхідно підтримувати гідробаланс в організмі – протягом дня рівномірними порціями вживати 200-250 мілілітрів води. Однак багато людей не знають, як у процесі отримати максимальну користь. Крім індивідуального розрахунку добової потреби у рідині, потрібно безпомилково визначитися з її джерелом.

Чи можна пити воду з-під крана?

Воду, що подається комунальними службами, вважають придатною для пиття. Придатною, а не корисною. Вона містить надмірну кількість сторонніх домішок (натрій, кальцій, залізо). Ще один недолік – хлор – використовуваний на очисних станціях для знезараження. Якщо збір проводиться у несприятливих зонах, крім хлорування роблять ставку на радикальні методики очищення із застосуванням коагулянтів, флокулянтів, активованого вугілля. Накопичуючись у тілі, ці речовини провокують незворотні зміни.

Серед наслідків:

  • • різні захворювання;
  • • порушення травлення;
  • • уповільнення обміну речовин;
  • • отруєння.

У медичній практиці часто фіксують кальцинування судин та інші хвороби, спричинені регулярним вживанням неякісної водопровідної води. Рішення купити компактний фільтр-глечик не стане вирішенням проблеми. Кип'ятіння з подальшим обстоюванням - також малоефективне. Воно усуне грибки, мікроби та інфекції, певною мірою пом'якшить жорсткі хлоровані субстанції, але не вплине на пестициди, нітрати, важкі метали, сульфати.

Способи вирішення проблеми

Щоб зробити воду безпечною, під мийку встановлюють фірмові багатоступінчасті фільтри. Якщо віддано перевагу системі зворотного осмосу, не забувають про обов'язковий процес подальшої мінералізації з розрахунку 30-50 міліграм на літр. Після осмосу рекомендується вжити заходів щодо структурування – настояти воду на камінні шунгіту, кварцу або кремнію.

Також існує більш простий та зручний спосіб усунути ризики. Це замовлення бутлів з очищеною артезіанською водою, які встановлюються в підлогові або настільні кулери. Горловина закрита гігієнічною наклейкою, тому ймовірність появи бактеріальної флори відсутня. Можна в будь-який час вгамувати спрагу, приготувати смачні кулінарні страви або напої - компоти, чай, кава, морси з ягодами та часточками фруктів.

Ознаки неякісної трубопровідної води

Вода здатна як давати, так і віднімати енергію. Тому важливо звертати увагу на властивості рідини, що вживається. Якщо за пару місяців у новому чайнику або каструлі утворюється накип, це явний сигнал тривоги. Мінералів у складі вище за норму, і вони осідають товстим шаром на стінках під впливом високих температур.

Мутний колір, помітні погляду коричневі або червоні частинки - ще один привід для занепокоєння. У містах і селах вода в об'єкти нерухомості подається старими трубами, які проржавіли. Також варто використовувати метод визначення якості по запаху. Затхлий та землистий – вказує на наявність проблем із дренажем у системі водопроводу, запах тухлого яйця «каже» про зростання тіобактерій.

Наш сайт використовує українську мову за замовчуванням.

Продовжити УкраїнськоюContinue englishПродовжити російською